Pazar, Eylül 23, 2007

Özsakallı Köfteci

Ağzımın Tadı'nın konuk yazarlarından sevgili Cüneyt Değerli yeni önerisi ile tekrar aramızda. Teşekkürler Cüneyt :)

Ağzımın tadında uzun zamandan sonra yine sizlerle birlikteyim. Hakkı Dayı giderde, ben boş durur muyum lezzet mekanlarının o eşsiz tadını mideye indirmekte.

Bodrum’u hemen hepimiz bembeyaz evleri ile tanır, turizm, tatil beldesi, koylar, eğlence ve gece hayatı deyince ilk aklımıza gelen yer olarak biliriz. Ama ne var ki başka farklı özellikleri de varmış bu harika beldenin. 20 seneden fazladır Bodrum’a gidip, gezmedik yerini bırakmayan biri olarak, bu Ağustos ayında ki yeni lezzet keşfim beni şaşırttı, senelerdir burnumun dibi kadar bir yeri keşfetmemiş olmaktan hem biraz utanç, hem de biraz şaşkınlık duymadım değil doğrusu… Eminim benim gibi, birçoğunuz da geçip gitmiştir bu çarşı içinden hiç farkında olmadan. Özsakallı Köfteci Bodrum Merkez Yeni Çarşı’nın hemen içinde oldukça bilinen bir köfteci. Merkeze girişte ana caddede bulunan Adliye Cami’inden arka tarafa çarşıya doğru girdiğinizde sağdan 2. sokakta zaten kime sorsanız gösteriyor Özsakallı’yı. Özsakallı Köfteci 60 yıldan beri bu işle uğraşıyor. Dededen kalma işi devam ettiriyorlar.. Şu an işin başında Bilal Alpay Bey bulunuyor.

Köftenin en büyük farklılığını en başta görsel olarak algılayabiliyorsunuz. Bildiğimiz köfteden çok, kebap benzeri bir şekilde hazırlanıyor ve uzun parçalar halinde servis ediliyor.

Bir porsiyonu oldukça doyurucu, 3 uzun parça köfte bulunuyor servis içinde. Tabi, ben her zaman olduğu gibi 1,5 porsiyon yemekten geri kalmadım. Lezzetinin ayrıcalığını ise öncelikle yörenin hayvanlarının sadece kaburga etlerinin kullanılması oluşturuyor. Köfteye ayrı bir lezzet katmak içinde çok az miktarda kuyruk yağı karışımı ilave ediliyor. Izgaradan çıkan köfte, ateşte pişirilmiş biber, domates ve yanında maydanozlu soğanla birlikte servis yapılıyor. Gerçekten de daha ağzınıza bile götürmeden, tabakta duran köftenin o kokusu, farklı bir lezzet olduğunu size hissettirmeye yetiyor. Tabi, köfte ile birlikte halis Ege sızma zeytinyağı kullanılan piyazınızda hemen yanında hazır. Her şey günlük, taptaze ve lezzetli.
Özsakallı’da aynı zamanda, ağırlığı zeytinyağlı olmak üzere13 çeşit ev yemeği de yapılıyor ve köfte ile birlikte dileyen misafirler bu lezzetleri tadabiliyor. Akşam en geç 21:00-22:00 gibi mekanda tüm ürünler tükeniyor.

Servis yapan arkadaşlar ise hızlı, ilgili ve sıcakkanlılar, oturur oturmaz masanız temizleniyor ve hızla siparişiniz alınıyor. Gerçekten damak zevkinizi fazlası ile tatmin edecek bir tadı var Özsakallı Köfteci’sinin. Fiyatlar ise oldukça makul, mekânın özellikle yaz aylarında fazla kalabalık olduğunu ise söylemeye sanırım gerek yok. Ancak yoğunluğa rağmen siparişiniz çok kısa zamanda masanıza ulaşıyor. Müdavimleri de pek çok Özsakallı’nın ve yıllardır bu lezzeti değiştirmeyen insanlar. Bodrum’u bir başka pencereden görmek, yöreye has etin lezzetini yerinde tatmak için ideal bir mekân Özsakallı Köfteci. Yaz kış açık olan mekânı Bodrum’a giden herkese öneriyorum. Afiyet olsun arkadaşlar.


Cüneyt Değerli

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim icin de Bodrumun vazgecilmez lezzet duraklarından biridir Bilal'in yeri...
Nihan Deniz