Pazartesi, Temmuz 02, 2007

Tatbak

Bir Nişantaşı klasiği Tatbak 1960’dan bu yana semt sakinlerine hizmet veriyor. Benim de uzun yıllardır müşterisi olduğum bu lezzet noktasını şu an 34 yaşında olup nerede ise doğumundan bu yana devamlı müşterisi arkadaşım Emre Erşahin’in rehberliğinde yeniden keşfettim. Emre için istikrarın adresi olan Tatbak bugünde aile geleneğini devam ettiriyor. Kurucusu Hasan Katıkçı Gaziantep’te baklavacı çırağı iken 1951’de önce Ankara’ya sonrada 1952’de İstanbul’a yerleşmiş. 1960’a kadar çeşitli kebapçılarda çalıştıktan sonra o sene bugün Tatbak’ı açmış. Bugün oğlu Fatih Katıkçı dayısı ve 35 senelik ustaları ile birlikte aynı lezzeti sunmaya devam ediyor. Fatih bey müşterileri ile uzun yıllara dayalı bir dostluklarının bulunduğunu bir aile gibi olduklarını ifade ediyor.
Tatbak Antep mutfağını İstanbul damak tadına göre uyarlamış. Kebapların yağ oranı Antep’e göre daha az, Antep’in aksine sırf koyun değil koyun ile birlikte dana eti de kullanılıyor. Lahmacunda sarımsak kullanılmıyor. Menü oldukça zengin; Ezo gelin çorbası, lahmacun, bol etli lahmacun olan Çullama, özel pidesi olan kuşbaşı etli pide, yoğurtlu kebap, simit kebabı, Adana kebap, Urfa kebap, fıstıklı kebap, Ali Nazik, Halep işi… Her biri birbirinden lezzetli. Lahmacunları Vizyon dergisinden ödüllü!

Yemekler ile birlikte kendi üretimleri olan ayranı da es geçmemenizde fayda var.
Ve de kapanışı mutlaka kaymaklı tel kadayıf ile yapmanızı tavsiye ederim. Buranın tel kadayıfının farkı kaymak kadayıfın üstüne servis öncesi kondurulmuyor, kadayıf içine konularak birlikte pişiriliyor. Gerisini siz tahmin edin!
Emre ile midelerimizin mutluluğu yüzümüze yansımış :)Kebap keyfinizin ardından dilerseniz Teşvikiye Şakayık sokaktaki Tikina'nın rahat ortamında (http://www.tikina.com.tr/) birbirinden lezzetli çaylar ile keyfinize keyif katabilirsiniz.

3 yorum:

uykucu dedi ki...

ben çullama ,ayran ve kaymaklı kadayıf alayım .offf of nefis görünüyorlar. istanbula gelirsem ilk işim oraya gidip bunları yemek olacak..

Adsız dedi ki...

Tatbak benimde son yıllarda devamlı gittiğim bir yer oldu adeta..Nefis kebap çeşitleri ve sıcacık ortamiyle sanırım benim gibi çoğu arkadaşında vazgeçilmezleri arasında..))
Paylaşımlarınız için teşekkürler..

Hakkı Arıkan dedi ki...

Figen hanım, kadayıfı kaçırmamanızı özellikle!!! tavsiye ederim. Hanımlar için Künefe ve kadar yağlı ve ağır olmayan ama o kadar yumuşak, yoğun lezzetli bir tad :)