Göksel Tantuni
Mersin’in nesi meşhur derseniz, alacağınız ilk cevap tabiî ki tantuni olacaktır. Asıl soru şudur, en iyi Tantuni nerede yenir? Bunun cevabını Mersin’de aradım, karşıma çıkan alternatiflerin başında Göksel Tantuni geldi.
Göksel Tantuni Hasan Palamut tarafından 1977 yılında
kurulmuş. Hasan bey mesleğe 1967’de seyyar arabada başlamış. Bugün dördü Mersin
biri Adana’da olmak üzere toplam 5 şubede faaliyet gösteriyor. Benim yolum Mersin Pozcu şubesine düştü, şubelerin adreslerine www.gokseltantuni.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Restoranın
iç kısımda birçok ünlü müşterisinin fotoğraflarına rastlıyorsunuz.
Tantuni’nin kökeninin Araplar’a dayandığı
düşünülüyor, Arapça’da bu kelime pratik yemek anlamına geliyor imiş. Mersin’de
daha önceleri bu yemeğe Kavurma ismi veriliyormuş.
Tantuni etin but kısmından yapılıyor. Etin sinirleri
ayrılıyor ve 1 gün boyunca dinlendiriliyor.Doğranan et haşlanıyor, saç tepsi
içinde kızdırılan toz biberli yağda kızartılıyor ve yağa ara ara su atılıyor.
Pişirme esnasında pamuk yağı kullanılıyor. Yağa su atılmasının üç nedeni var,
birincisi saçın ısısını kontrol etmek, ikincisi etin lezzetini hafifleştirmek
ve üçüncüsü suyun buharı ile Tantuni’nin sarılacağı lavaş ya da ekmeği
yumuşatmak.
Tantuni’nin aslında iki çeşidi var, sadece et içeren
yağsız dürüme biftek, içinde kuyruk yağı da bulunan dürüme ise Tantuni deniyor.
Pişen et lavaşın içine sarılır iken içine sumaklı ve
maydanozlu soğan, domates ve baharat konuluyor.
Tantuni sofrası da buralara has olarak ikram edilen
yiyecekler ile donatılıyor. Söğüş domates, acı biber, turp, maydanoz, soğan,
limon ve acı biber turşusu Tantuni masasının olmazsa olmazları.
Dikkatimi çeken önemli bir detay ise limon olarak
tropikal ülkelerde bolca tüketilen lime’ın sunulması.
Yemeğiniz ile birlikte tabii ayran ya da şalgam suyu
içmemek olmaz!
Karnınızı Göksel’de doyurduktan sonra sıra geliyor
tatlıya. Tatlı için önerim Mersi usulü künefeyi denemeniz. Benim yolum Künefeci
Emin Usta’ya düştü. Söylemesi benden bulması sizden J
16 yorum:
COK AGIR OLDU BU BANA LONDRA DA HOCAM...
eMRE
WWW.GEZIYORUM.NET
COK AGIR OLDU BU BANA LONDRA DA HOCAM...
eMRE
WWW.GEZIYORUM.NET
Vallahi ağzım sulandı.
Paylaşım için teşekkürler.
Fena halde kafası bozulmuş anne Çiğdem
Ne yalan soyleyeyim canım cekti su an :)
Batmanda da olsa yesek:)Batman da doğru dürüst tantuni yapabilen pek yok..
Mersin'e gitmek artık şart oldu :). Löplöpçüler de yazdı geçenlerde, hayran kaldım. tavsiyeleri not ettim, paylaşım için çok teşekkürler.
bizim yeme içme ve gezi blogumuzu da ziyaret ederseniz seviniriz :).
http://tuzvekarabiber.blogspot.com/
eşim tam bır künefe tutkunu harıka gorunuyor,paylaşım için teşekkurer..
Bugün mersindeyim. Iki yeri de deneyecegim
bloğunuzu severek takip ediyorum siz de beni takibe alırsanız çok sevinirim: http://aylininannesi.blogspot.com/
ağzımı sulandırdın admin kardeş ya:D
Ama mersinin en iyi tantunicisi memos tantuni bir daha giderseniz kesinlikle deneyin gokselde genellikle yağ cok fark ettiyseniz yağsiz soyleseniz bile cok yagli geliyor memos tantunide deneyin
Bay Dürüstlük Igein Izevbekhai, Aiicco sigorta Ltd temsilcisi degilim, biz güven ve onur ile bireysel farkliliklara kredi vermek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi vermek. Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu sirket e-posta bize ulasin: Simdi (igein_h_yizevbekhai@admin.in.th) sizin kredi doküman transferi ok ile devam etmek. Eger kendilerini kurmak için kredi gerekiyorsa, bir sirket veya okul Aiicco sigorta plc son derece açiktir.
Kisisel is kredisi
Insaat kredi.
Proje kredisi.
Çocuklar ve büyükler için egitim kredisi.
araç kredisi
Biz kredi basvurunuzu bekliyor.
agzimintadi.blogspot.com
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
www.remtamutfak.com
Çok güzel bir tanıtım olmuş tantuni yemek için doğru mekanı seçmek şart www.mersinkobi.com et, yağ ve malzemenin çok iyi olduğu yerlerden biri.
Tantuninin keyfi başkadır :) Mersin escort
Yorum Gönder