Papağan Çiğ Börek Salonu
Eskişehir, düzenli kentleşmesi ile görülmeye değer bir Anadolu şehri. Yolunuz buraya düşerse, çarşı içinde gezerken acıkmanız durumunda size hızlı, ekonomik ve lezzetli bir önerim var.
Papağan Çiğ Börek Salonu1984 yılında Mustafa İbek tarafından kurulmuş. Bulunduğu yerde daha önce de aynı isimde kuruyemişçi var imiş. Mustafa beyin vefatından bu yana eşi Emine İbek işin başında.
Çiğ börek su, hamur, un, tuz ve içine konulan harçtan yapılıyor. Hamur 1-2 saat dövülerek işleniyor, pişince kabarmasının nedeni de bu imiş. Harç kıyma ya da peynir olabiliyor ancak Papağan’a göre Çiğ böreğin aslı kıymalı imiş o nedenle peynirli satmıyorlar. Kıyma harcında dana kıyma, pişmiş soğan, yuz ve karabiber kullanılıyor. Kızartma yağı olarak ise ayçiçeği yağı kullanılıyor.
Ben başka yerlerde yediğim Çiğ Böreklere göre buranınkini biraz yağlı buldum. Ama lezzetli de, belki de içerinin sürekli dolu olması da halkın tercihinin göstergesidir.
Unutmadan, Papağan’da 2 kural var; çatal bıçak kullanılmıyor ve 3 taneden az sipariş kabul edilmiyor.
9 yorum:
Nasıl canım istedi bir anda :( ayrıca az daha hepsiburadadan gelmeyen sipariş yüzünden carlıyodum sonra aklıma geldi alakan olmadığı :))
ben markafoni.com'dayım :)
Çiğ böreği bir de Hasan polatkan caddesiüzerindeki "Eskişehir çiğbörek evi"nde denemeni tavsiye ederim. Önden "Kuzu Sorpa" diye bir çorba da atabilirsin.
Evet eskişehir çiğ börek evini de denedim ve beğendim ancak bir sorun nedeniyle fotoğrafları kayboldu. Sen de varsa fotoğraf benimle paylaşır mısın?
Malesef bende de yok be abi :(
Ayaklarınıza sağlık.
Bi gidemedik şu Eskişehir e, yani bu aralar.
Canı fena halde et isteyen anne Çiğdem
çok büyük hayal kırıklığı çi börek hayatımda yediğim en kötü yemeklerden bir tanesi.
Denedim Papağan'ı,süper!!!
Yorum Gönder