Dükkan İstanbul
Dükkan İstanbul ismini ilk defa 2004 senesinde damak tadına çok güvendiğim et meraklısı arkadaşım Mehmet Mengenli’den duymuştum. Birçok ünlü otel ve restoranın etini veren bir kasabın Armutlu’da dükkan açtığını söylemişti.
O günden bugüne Dükkan İstanbul, yüksek gelirli kesim arasında çok popülerleşti, et meraklılarının ve tabii ki trend takipçilerinin ilgi odağı oldu. Ancak piyasaya göre yüksek fiyatları ile maalesef sadece belli bir kesime hitap eden bir mekan oldu. Bu nedenle de bugüne kadar daha çok keşfedilmemiş, daha geniş kesimlere hitap eden lezzetlerin peşinde olan Hakkı Dayı’ya konuk olamadı. Bu arada Dükkan İstanbul çok önemli bir başarıya da imza attı, 2007 Endeavor Türkiye Girişimcileri’nden birisi olmayı başardı (http://www.endeavor.org.tr/). Her ne kadar fiyatlarının hak ettiğinden pahalı olduğunu düşünsem de böyle bir başarıya imza atan, gerçekten de leziz yiyecekler sunan bir markaya yer vermeli düşüncesi ile artık burayı yazmaya karar verdim.
Emre Mermer, finans sektöründeki profesyonel yaşamını bırakıp kardeşi ile birlikte 1997 yılında baba mesleği besiciliğe başlamış. İzmit Uzuntarla'da ki çiftliklerinde ürettikleri süt danaları ile İstanbul, Ankara ve Antalya'nın beş yıldızlı otellerine ve iyi restoranlarına hizmet vermeye başlamışlar. Papermoon’dan Four Seasons’a, Sunset’den Cezayir restorana birçok kaliteli restoranla çalışmışlar. Sonrasında 2004 yılında işlerini perakendeye de taşıma kararı alarak İstanbul Armutlu’da ki Dükkan'ı açmışlar. Son olarak da 2007 senesinde Dükkan’ın hemen yanında Emre Mermer’in Steak House ile restoran projeleri hayata geçmiş.
Siparişinizi vermeniz ile birlikte standart olarak masaya kocaman bir kasede salata geliyor. Klasik çoban, mevsim salatalarından farklı bol yeşillikli başarılı bir salata. Etkileyici bir başlangıç.Dana bacon, yumuşak ve lezzetli. Yemek öncesinde atıştırmak için tercih edilebilir. Evde tavada pişirerek sütle çırpılmış yumurta (Amerikalılar’ın favori kahvaltılarından scrambled eggs) ile nasıl olacağını merak etmedim değil. Belki evde denerim.
Köftenin de kalitesi, malzemede masraftan kaçınılmadığı belli. Ama benim damak tadıma tam hitap etmiyordu, biraz daha yumuşak olabilirdi. Sanırım fazla ekmek koymayalım derken biraz abartmışlar.
12 yorum:
Yemekler harika Özellikle kalıp çikolataya bayıldım.Yemek sonrasında müthiş bir ikram.
Orayı açtıklarında Emre beyin eşi işin başında dururdu. Hatta ızgarada çalışırken bile görmüştüm. Para kazandılar herhalde artık idarecileri artı sürekli değişen garsonlar var. İçeri girince kimseyi tanımıyorsun. Eskiden etleri çok lezzetliydi. Servisde daha düzgündü. Pahalı bir yer ama değerdi. Şimdi eski özenleri yok. Ben en son geçen hafta gittim. Kötüydü. Bir daha da gitmem.
Insanlari kaziklayan bu tip yerleri onermeseniz daha iyi olur.
Defne Polat hanım, yazımın 2.paragrafını daha dikkatli okursanız fiyatlarını yüksek bulduğumu ve hak ettiğinden pahalı bir yer diye belirttiğimi göreceksiniz. "Kazıklanmak" göreceli bir kavram, ben sunduğu lezzeti beğendiğim için Ağzımın Tadı'ında yazdım.
Kalıp çikolata ikramı artık yok.
Bilginize.
Hay allah krizden onlarda etkilenmiş galiba ki çikolatayı kesmişler :)
kalip cikolata hala devam ediyor hem nisantasinda hem de armutludaki yerlerinde... Emre beyi daha cok armutluda goruyorum. bence etleri eskiye nazaran daha da lezzetli. Ne gunaydinda ne de beeftekte dry aged islemini bence dogru yapamiyorlar.
Mehveş hanım,
size katılıyorum. sahiden kötüledi. servis perişan. hele o Bebek'teki burgercileri. sormayın. hatta kalite o kadar düşmüşki zehirlenen bile var deniyor. yalan olabilir tabi ama boyle hizli buyumeye hangi işletme dayanirki? aksar. bozulur.
beğenmiyorsanız bir daha gitmezsiniz. onuda zaten Emre bey falan fark etmez. peki siz gitmeseniz ne yazar. alan alıyor. para kazanıyorlar. ama, haklısınız. yazık oldu. iyi et yiyecek sadece Günaydın kaldı. (aramızda kalsın, Emre beyin dostu geçinenler bile bugünlerde orada yiyor)
saygılar,
Argun V.
Emre beyin yerinde olsam bu yorumları okurdum mutlaka!
http://trofolo.blogspot.com/2009/08/dukkanda-zehirlenmek-haber-degil-mi.html
ne dükkan ne günaydın kasap. et yemek istiyorsanız ankara da butcha stek var bence bir deneyin aradaki farkı göreceksiniz.
Butcha gunaydin steak i taklit etmeye calisan bir yer.. Gunaydin gibi koklu bir firma degil.. Etin ustasi gunaydin steak...Kimse yanindan bile gecemez...
Yorum Gönder