Pazartesi, Şubat 26, 2007

Hemşin Sofrası

Her oto sanayi sitesinin meşhur bir esnaf lokantası ya da köftecisi vardır. İstanbul Maslak Oto Sanayi Sitesi’nin lezzet noktası da sitenin en dip köşelerinin birinde yer alan Hemşin Sofrası. Adından da anlaşılacağı gibi lokanta Karadeniz yemeklerinin ağırlıkta olduğu bir mekan. Her ne kadar sahibi Murat Özder Adapazarı’lı olsa da ustası Cahit Çamlı Hemşin’li. 1994’den bu yana hizmet veriyorlar.Mekan her ne kadar oto sanayinin içinde olsa da müşterilerinin çoğunluğu Maslak’ta ki plazalarda çalışan profesyoneller oluşturuyor. Menüsü Karadeniz yöresi ağırlıklı sulu yemeklerden oluşmakla birlikte lokantanın spesiyalitesi hafif acılı kuru fasulyesi. Bizim ziyaret sebebimiz de tabiî ki bu yemeği tatmak idi :) Fasulyeleri Erzurum İspir cinsi. Doğal tadında hafif şeker aroması olan bu fasulye cinsine, acı pek yakışmış. Fasulyeleri 1 gün ıslattıktan sonra 3-4 saat boyunca ağır ateşte pişiriyorlar, kesinlikle yemeği kaynatmak yok. Son olarak da fırınlama işlemi gerçekleşiyor.
Mutlaka yemeğin ardından üstü bol fındıklı fırın sütlacın tadına bakmanızı ve de kapanışı sıcak çayınız ile yapmanızı tavsiye ediyorum.


Maslak Oto Sanayii Sitesi

9 yorum:

Burcuk dedi ki...

Dayi bey, haftasonu pilav ustu etli kuru fasulye keyfi yapmisiz, off offf:))) 3K askina katilmamak elde degil:)

Yemekten fotolar kaynadi arada:)))

Adsız dedi ki...

Siteyi keşfedeli ve iştahla bir nefeste okuyalı 1 hafta oldu,RSSten devamlı yokluyorum,yeni yazı bekliyorum!
çok açmayın lütfen iki yazı arasını :)

bu arada site yazarı olan Hakkı Dayı ile herhangi bir ilişkim yoktur,sözde değil özde Dayı oluşumuz dışında :)
kısaca;tanımam etmem :)

Hakkı Arıkan dedi ki...

Murat Dayi, blogu ortalama 10 gunde 1 guncelliyorum. Blogun odak alanı 3K ile sinirli oldugu ve de sadece gercekten iyi mekanlara yer verdigim icin, yazacak cok yer olmuyor. Az ama oz :) Sizinle birlikte tum ozde dayilari bekliyorum bloga :) Mekan onermek isteyen herkese gerekli yazi ve fotograflari sagladiktan sonra kapim acik!

Adsız dedi ki...

Husrev'in kuru fasulyesi kadar iyi mi acaba? Istanbul'daki Husrev'e gittim harika idi. Erkan

Hakkı Arıkan dedi ki...

Bence Husrev biraz daha iyi ama orasi Hemsin Sofrasina gore daha pahali. Her ikisi de odediginiz paraya degmesi acisindan esit derim. Ama takdir sizlerin :)

Adsız dedi ki...

kuru fasulyenin hası, en lezzetlisi rize de yenir. ister cayelindeki husrevde ister rize merkezde...rizeli kemal!

Adsız dedi ki...

Sayın Dayı;
3K konusunda kendi çapımda deneyimli sayılırım.İlk fırsatta site formatına uygun bir öneri+fotograflar(tabii ki kartvizit dahil:) ) ile kapınıza dayanırım.
hüsrevin kuru fasulyesinin çok hastası olmadım açıkçası.belki geç saatte yememle alakalıdır.Ama sanayi mahallelerinin spesiyalitelerinin iyi takipçisiyim.Özellikle kibar ismi halka tatlısı olan malum tatlının yanık BP 20w 50 ve Castrol magnatec'ten yapılanını çok severim,sanayi mahallelerinde :)

başarılar,tüm özde Dayı'lardan selamlar ve de tam destek!

Hakkı Arıkan dedi ki...

Çok teşekkürler Murat Dayı :)

YK dedi ki...

2 Çeşit Esnaf Var.

Para Kazanma Derdi Olan,
İnsan Doyurma Amacı olan,

Hemşin'de amacı doyurmak, doyururkende mönüleriyle, lezzetiyle, ekonomik rakamlarıyla MASLAK gibi bir yerin olmazsa olmazlardandır.

Ben kendilerine teşekkür ederim.

Syg.