Salı, Temmuz 20, 2010

Kocayusuf Tesisleri

Kaş’a scuba dalışına gitmenin en motive edici yanlarından biri de yolda, Kocayusuf tesislerinde yenecek olan leziz kaşarlı yumurtadır. Gece İstanbul’dan yola çıkar, gece boyu araba kullandıktan sonra sabaha karşı Burdur’un Çavdır ilçesindeki Kocayusuf benzin istasyonu ve dinlenme tesislerine varırsınız.

Yolun verdiği yorgunluğu burada atar, aynı lezzet noktasını keşfedip buraya uğramış diğer dalgıçlar ile sohbet eder bir de üstüne leziz mi leziz yiyecekler yersiniz. Restoranın kapısındaki dalış okulu sticker’ları da mekanın müdavimleri konusunda net bir fikir verir size.

Mekan 1998 senesinde Ali Özcan tarafından işletmeye açılmış. Bize mekan ve yiyecekler hakkında bilgi veren ise restoranın güleryüzlü ve hoşsohbet çalışanı Muharrem Kaya oluyor.

Başlangıcı çorbalardan biri ile yapmak farz. Tabi yanında pide de olacak. Çorba olarak işkembe, ezogelin ve mercimek mevcut. Benim genelde tercihim mercimekten yana olur. Un ile birlikte hazırlanarak yoğunlaştırılan çorba her zaman beni memnun etmiştir.

Ardından ana yemek olarak buranın spesiyalitesi kaşarlı yumurta gelir. Tabi menüde saç kavurma ve benzeri başka yiyecekler de var ancak burayı meşhur eden yumurtası olmuştur. Zeytinyağı ve bol kaşar peyniri ile hazırlanan ve tavası ise servis edilen yumurtanız tek başına size leziz bir deneyim yaşatır. Kaşarı o kadar çok koyarlar ki kaşarlı yumurta mı yiyiyorsunuz yoksa yumurtalı kaşar mı emin olamazsınız :)


Yumurtanın ardından 2. farz olarak da bir fırın sütlaç yenmelidir. Üstü kızarmış, içi hafif sulu sütlacınız ile son noktayı koyarsınız.


Bundan sonra eğer bu kadar yiyecekten sonra hala uyku bastırmamış ise sıra yola devam etmek ve Kaş’ın maviliklerine ulaşmaktadır.

Adres: Nato Yolu Üzeri, Çavdır-Burdur, Telefon: 0 248 427 17 17-18

2 yorum:

nikto dedi ki...

bitirdin ben en sevdiim sey yumurta
emre

Korhan Korman dedi ki...

Bunu ben de evde az domates ilavesi ile yaparım çok da nefis olur :) Hakkı abi şu kelime doğrulamayı kaldırsan ne süper olacak :)