Pazar, Ekim 15, 2006

Kebapçı Enver Usta

Daha önce yine Beyoğlu Tünel’de Rasim Ocakbaşı’nı bir ortağı ile işletmiş olan Enver Usta 1992’de de şu an işlettiği kendi kebapçısını açmış. Lokantanın demirbaşı, garson Ahmet Bey de 8 senedir burada.

Aslen Antepli olan Enver Usta’nın İstanbul’da hizmet veren yörenin diğer kebapçılarından farklı olarak lahmacun, içli köfte, Gavurdağ salatası gibi yöreye özgü yiyeceklere yer vermemiş. Menüde de tavuk eti önemli bir ağırlığa sahip. Masaya oturduğunuzda Ahmet bey sofraya hemen 1 tabak domatesli, hafif acılı, kıymalı bulgur pilavı ve Sütaş’ın tepsi yoğurdunu getiriyor. Siz bunların tadına doyamazken de siparişleriniz hazırlanıyor. Ana menüde Adana kebap, şiş kebap, tavuk şiş, tavuk kanat ve mekânın spesiyali Tavuk beyti bulunuyor. Tavuk beyti Enver Usta’nın özel buluşu, içinde çeşitli baharatların yanı sıra ceviz de bulunuyor.

Mekan Tünel’in hemen arkasındaki ıssız sokakta eski bir apartmanın bodrum katında yer alıyor. Bu seneye kadar tabela bile asmaya gerek görmeyen Enver Usta’yı müdavimlerinden birini tanımıyorsanız bulmanız pek de mümkün değildi, bulsanız da demir kapısını açmaya cesaret eder miydiniz bilemem ama bundan sonra ederseniz pişman olmazsınız.

12 yorum:

Serkan dedi ki...

Pazarlamanın temel taşlarını yerinden eden bir kebapçı!

Ilk gittiğimde tabelası bile yoktu.
Marka olmak için illa isim gerekmiyor demekki. ilk başlarda tünel, sonra pis kebapçı diyorduk. sonra enver usta demeye başladık. Yer dersen çok gizli, mahsen mi desem sığınak mı bilmiyorum :). Bulmak için yanınızda bilen birinin olması gerekiyor.

bulgur pilavı ve yoğurt müthiş.

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Sevistekiler cok leziz gorunuyor, afiyet olsun hepinize. Istanbul'a yolum duserse ugramak isterim.

Adsız dedi ki...

Hakkıcım
Böyle yer içerken yanında götürdüğün arkadaşların hesabını sen çekiyormussun :)seve seve gönüllü konu mankeni olurum!

un kafa

Adsız dedi ki...

yeraltı kebabçısının dadına doyum olmaz, yiyin gari!!

Adsız dedi ki...

Biz Leş Kebap diye tanıdık orayı çünkü yerin altındaydı.. Kebabı ağırdır ama bir o kadar da lezzetli. Önden gelen yağlı bulgur pilavı ve tava yoğurdunun hastasıyım.. Tavuk beytisini de tavsiye ederim.. Haftada 2den fazla orda yerseniz kalp krizi geçirebilirsiniz.. Kışın ayda 1 uğramak için ideal.. Enver Usta'ya ve titrek elli garson amcaya burdan hürmetler..

Hakkı Arıkan dedi ki...

Boran Turkcell'de buraya verilen bir diğer isim de Underground Kebapçı idi yani Yeraltı Kebapçısı :) Leş kebap biraz ters bir isim olmuş böyle lezzetli yemekleri olan bir yer için, şahibe uyandırıyor, Leş kebap denmesin artık :)

sezgihan dedi ki...

merhaba ;


gittik , gördük . bizde haber edelim dedik . o nasıl lezzet , yarappi , herkez bilsin istedik . sizden öğrendik , teşekkürü borç bildik .


sevgi ve muhabbetle .

Adsız dedi ki...

adana kepab ya da tavuk beyti cok lezzetli diğer ızgaralarıda aynen o kadar lezzetli dir enver ustanın tavisiye edebilirim ama leş kelimesi biraz ters bi kelime onu kulnmmasanız daha güzel olurdu

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLARIMI ÖZELLİKLE ORAYI BİLMEYENLERİ ZEVKLE GÖTÜRDÜĞÜM BİR YER. SONRA GARSON AHMET'TEN ÖĞRENİYORUM Kİ ÖĞRETTİKLERİM BENDEN DAHA ÇOK GİDER OLMUŞLAR....

iphoneprogramcisi dedi ki...

Dün gittik 40 dk bekledik sonunda pilav, pide vs alabildik. Bir 40 dk daha beklesek buyuk ihtimal kebabi yiyecektik ama yemeden ciktik. Gercekten pis kebap yedikten sonra cırcır garanti

Adsız dedi ki...

Dün gittik 40 dk bekledik sonunda pilav, pide vs alabildik. Bir 40 dk daha beklesek buyuk ihtimal kebabi yiyecektik ama yemeden ciktik. Gercekten pis kebap yedikten sonra cırcır garanti

Adsız dedi ki...

Hemşerisi olarak, Gaziantep'de zor bulabileceğiniz bir lezzet durağı. Dünya yalan Enver usta gerçek.

MURAT EFE