İmam Çağdaş
Gaziantep Uzun Çarşı ya da diğer adı ile Bakırcılar çarşısındaki mütevazi dükkanının hemen yakındaki yeni yerine taşınan İmam Çağdaş yine Antep kebabının kalesi olmaya devam ediyor.
1887’de açılan lokantayı İmam Usta’nın torunu Burhan Çağdaş yönetiyor, ancak İmam Usta’nın oğlu Talat Çağdaş’da ilerlemiş yaşına rağmen yöresel giysileri içerisinde hala ocağın başında çalışmaya devam ediyor.
İmam Çağdaş’ta kebabın tadına doyamayacaksınız, Ali Nazik, soğan kebabı, patlıcan kebabı… hepsi birbirinden lezzetli. Küşneme kebabı da mevcut ama küşneme eti az çıktığı için sadece olduğunu bilipte talep edenlere sunuluyor. Kebaplarının lezzeti erkek koyun eti kullanmaları ve eti “zırh” denilen büyük bıçaklarla kıymalarından geliyormuş. Dişi koyun eti gevşek olduğu düşünüldüğü için tercih edilmiyor. Etle birlikte koyunun kaburgası civarındaki yağı da kebaplarda kullanılıyor. Lahmacunlarında ise farklı olarak soğan yerine sarımsak kullanıyorlar. Başka hiçbir yerde görmediğim bir farkları da yazları lahmacunu yanında soğuk, közlenmiş patlıcan ile servis etmeleri. Patlıcanı lahmacuna sarıp içine hafif limon sıkarak yiyiyorsunuz, bu tarza “söğürtme” adı veriliyor.
İmam Çağdaş aynı zamanda tatlıları ile de meşhur. Kuru baklava, havuç dilimi, şöbiyet ağzınıza layık. Lokanta bir fabrika gibi çalışıyor, aynı zamanda hem yemek servisi veriliyor hem de şehir dışına gidecekler için paket servis hazırlığı gerçekleşiyor. Yemeğinizi yerken bir kenarda tepsiler içinde kebapları soğutmaya çalışan garsonları görürseniz şaşırmayın, zira paket servise konacak yiyecekleri soğutmakla meşgullerdir. Çalışanların birçoğu da eski, 31, 18, 12 yıldır burada çalışan insanlar var ve hayatlarından gayet de memnunlar.
61 yorum:
İmam Çağdaş gerçekten süper, bu genel bilinirliğe eriştiği için farklılaşma adına Gaziantep'te kebapçı kebapçı gezip alternatif bulmaya uğraşanlar da var. Fakat bu çabalar boş :) Kıyma kebabı favorim tavsiye ederim...
Çok başarılı seçim.
maltepe carefour'un oralarda bi ara sokakta döner yapan bir yer varmış. şehir dışından gelen müşterileri varmış. ara sokak olmasına rağmen dolup taşan biryermiş ve araba park edecek yer olmuyormuş. Bi gidip görmekte yarar var :)
ayiptir, gurbet ellerdeki su fukuraya bu yapilir mi ya?
Kamil Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hele blogunuzu aç aç okuyunca ve kalkıp taa antepe gidemeyince sizi çok güzel anıyoruz.
Hakkı dayıcım!
Eline ağzına sağlık be canım.
Ben senden yoga teknikleri blogu yazarsın! (özlem duymasın )diye umarken,sen , hamurcu olan beni bile, 3K ile vurdun damardan :)
adadan cok sevgiler !
un kafa irem
Engin
Ben Gaziantep karsiyakadaki...kebapci derim....
bir gun gidin ve deneyin...
Babam Antep'li ve oraya gittiğimizde İmam Çağdaş'a uğramıştık birkaç kez..Cidden süper kebap yapıyorlar. Bir de babamın favorileri arasına İstanbul'da Antebi var onu da öneririm;)Hmmm bir de Çiya, onu da pek yakına okuycakmışız zaten..
Hakkican Mayista yurduma gelince yiycez bunlardan... Ama simdilik allah mustahakini versin... Aciz olm aciz..
Sabah sabah İmam Çağdaş'ı karşımda görünce birden neye uğradığımı şaşırdım..
Bu tür kebapçılara çağ atlatıp buralara taşıma gibi bir imkanımız olurmu acaba el birliğiyle?? Olmuyor ama..((
Sayenizde İstanbul değil tüm Türkiye genelindeki kebapçıları öğrenmeye başladık ve günü birinde bu şehirlerden birine yolumuz düştüğünde ise yemek konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceğimiz kesin..
Size ben ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi gönderip yüreğinize sağlık diyoruz..
İyi günler diliyorum..
damaktadı
Valla ağzının tadını bildiğin kesin
www.edasuner.com
Eda hanım, güzel yorumunuz için teşekkürler. İlginizi çekerse, dileyenleri e-mail haber listeme üye yapıyorum. hakkiarikan@gmail.com adresine bir talep e maili atmanız yeterli.
bence kebaplarindan daha guzel tatlilari. baklavanın üzerine bıçagı getirince hışşşşşşşşş diye ses cikariyor. superdi. daha o kadar iyi baklava yemedim. yani soyle soyleyeyim karakoy gulluoglu ile kiyaslayayim. Imam Cagdas 1. ise onlar 10. falan ve arada kimse yok, yani daha ben yemedim.
bu arada kebap icin mardin de bir yer soyleyeyim; Rido kebap evi. kesinlikle 1 porsiyon soyleyin. 1 porsiyon dedikleri sey 3 şiş kebap oluyor ki super tadi. yanliz baharda yemek lazim, malum yorenin etleri daha lezzetli iken.
bu arada hatay'dan bir yer soyleyeyim. sultan sofrasi.yöresel tüm yemekleri yapiyorlar, gunluk menu yok, o donemde ne sebze, meyve, bakliyat varsa ona gore menu yapiliyor. super diyebilirim. bazen aksama az çesit kaliyor dikkat etmek lazim, cunku yerli halkin cok gittigi bir yer. biz burayi kesfettigimizde gezimizi sirf burasi icin 2 gun uzattik, sabah ogle aksam buradan cikmadik.
Sevgili Blogger Umama, Mardin'den Rido kebap ve Hatay'dan Sultan sofrasının yeri hakkında biraz daha ayrıntı verirseniz sevinirim, arayanlar daha kolay bulacaktır. Yoksa taksiciye isimlerini söylediğinizde kolayca bulunabilecek yerler midir?
Yıllar önce klasik GAP turu dönüşü uğrayıp hem kebaplarının hem de tatlılarının tadına bakmış şanslı fanilerden bir olarak "Offff" diyorum, "Offff" :)
Bu arada henüz tüm yazılarınızı okuyamadığım için eğer daha önce yazıp yazmadığınızı bilemediğim salaş fakat bence İstanbul'un en iyi kebapçılarından Yusuf Usta'yı bir denemenizi öneririm. Son derece kitsch bir atmosfer, zevksiz servis takımları fakat önden servis edilen leziz fındık lahmacun ve peynirli pidenin üzerine el kıymasından yapılmış muhteşem kebaplar... Emin Ali Paşa Caddesi'nde, Suadiye Lisesi'ne çok yakın. Çukur diye de geçiyor adı bildiğim kadarıyla :)
Ağzınızın tadı her daim yerinde olsun :)
Sndrfknella, tarifinize göre Yusuf usta benim kriterlere uyuyor görünüyor. Denenecekler listesine aldım ;)
yani ben genelde baklava yediğim için çok beğendiğim bir yer ve o baklavadan daha güzelini yemedim.ben urfada okuyorum.urfadaki arkadaşlarada getirdim çok beğendiler.tavsiye ederim.hala yemediyseniz ayıp etmişsiniz demektir.herkese selamlar yorum.ben ersan
bir urfalı da imam çağdaş'ı beğenmiş ise demek adres doğru!
Birkaç yıl oluyor İmam Çağdaş ta baklava yiyeli. Normal dikdörtgen baklavanın dışında bir de özel baklavası var kare...Yerken biraz ısıtın ve buzdolabına asla koymayın diyorlar...Bir tek zararı var..İstanbula dönünce bir daha baklava yiyemiyorsunuz...Ben oradan yollarlar mı diye google da ararken buldum sizi..daha da arayacağım..Baklava seviyorsanız yemeyin.Sonra çok fena takılıyorsunuz.:)
Rakela, bildigim kadari ile Istanbul'a siparis yolluyorlar. Blogdaki kartvizitden telefon numaralarina ulasabilirsiniz. Baklavasi bence de gercekten harika ama Istanbul Karakoy'deki Gulluoglu'nu da yabana atmamali.
imam çağdaş denirse önce bi durmak gerekiyo,hele küşneme eti süpper bişi,bi antepli olarak imam çağdaşla gurur duyuyorum damak tadmızı en iyi şekilde ifade etmiş,ayrıca tatlı menüsüne gelince imam çağdaşta fıstık ezmesinin yerini hiçbişi tutamaz deneyin ve bide öyle kara verin
Eda hanım, diğer Antep kebapçısı önerim Halil usta konusunda ne düşünüyorsunuz?
püffffffff
denildiği kadar lezzette yok beeeee
ılıca kasabası real_life bayram
imam çağdaş deyin ce güzel bir ziyafet çekmek aklıma geliyo arkadaş lar tavsiye ederim k.maraş dondurması G.ANTEP antep fıstığı ezmesi
tekkelımeyle harıka.. hele o fıstık sarması yokmu mutlaka deneyın özellıkle yaslılar anladınız sız onu..
imam çağdaş da alkol servisi yapılıyormu?
Alkol bulunmamakta.
iskenderunluyum ama en kısa zamanda antebe gidip imam çağdaşa uğramalıyım
ben bir gaziantepli olarak gaziantep dışında dört dörtlük bir baklava yemenin mümkün olmadığı kanısındayım sebebine gelince gaziantepte üretilen baklavalar yalnızca karataş dediğimiz taşfırında çıkarılmaktadır matador fırın kullanılmamaktadır bu taşfırın da volkanik taş olmakla beraber yalnız antepte bulunmaktadır ben şahsım gaziantepteki baklavacıların fırınını yapan taş fırın ustasıyım telefon:05427230300
merhaba imam cağdaş süper özellikle havuç dilik fıstıklı baklavası kesinlikle tavsiye ederim
OOOOFFFFF OFFFF DAYANAMIYORUM YAA HEM HAMILEYIM HEM GURBETTEYIM BIRDE A$ERIYORUM CANIM BAKLAVA KEBAP HEPSINI ISTIYO AMA ELIME GECMIYO BEN NE YAPCAM GIDEMIYORUM TÜRKIYEYE BURDADA VARSA HAYIRSIZ KOCAM GÖTÜRMÜYO INTENETE GIRIP BAKTIKCA CIGERIM SIZLIYO ISTAHIM ACILIYOO ELIME GECMIYOOO :-(
SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KEBAP VE TATLILARINIZ VAR. AMA NEDEN İSTANBULDA ŞUBENİZ YOK?:(
İlk defa bir turla yarım gün gittiğim Antep'te İmam çağdaş'ı keşfettim,geçen ay 3 günlük gezimin tüm yemeklerimizi burada yedik, dönerken de tepsi tepsi baklava aldık, bence Antep'te üstüne kebapçı yok.
Hatay Sultan sofrası da başka bir muhteşem yer, yemekler yöresel ve süper lezzetli, mutlaka denenmeli. Merkezde köprü başına yakın herkes yerini bilir, ayrıca Ulu Camii yakınındaki Antik Otel'in kebapları da çok leziz.
Hatay sultan sofrasını farklı kaynaklardan duyuyorum, denemek gerekli belliki! Teşekkürler
ben şu anda askerim imam çağdaş personeliyim herkezin gidip ordaki lezzeti tattamasını isterim
yukarıdaki yorum benim orkun
Arkadaşlar haydin gözünüz aydın.
İstanbulda İmam Çağdaştan rutin olarak baklava getiren Arnavutköy'de bir pastane varmış. Şahsen ben gidip yemedim ama bilgileri aşağıdaki gibidir.
NELS PATISERRIE
0-212-2572222
İstanbul Suadiye'de ki Günaydın Köftecisi de İmam Çağdaş'tan baklava getirtip satıyor, bilginize.
acıkcası yorum yapmak az gelır ama sızımn ınternet uzerınden siperıs sıtenız yokmuydu yoksa benmı yanlıs bılıyorumm..... cevap gonderılsenız sevınırımmm..fatih_artut84@hotmail.com beklıyorumm
Fatih bey yanlis biliyorsunuz, siparis ya da benzeri bir amacla kurulmus sitem yok.
imam çağdaş baştacımız, lakin birde öyle et yedimki GAZİANTEP'de hala damağımda tadı duruyor desem yeridir merak ettiğinizi duyar gibibiyim...kızılay kan merkezi karşısında öyle bir güler yüz var ki burada yediğiniz kaliteli etin lezzeti cabası..uzun yıllar karşıyakada bu işe gönül verdikten sonra yeni yerinde MEHMET KÖR usta elinden tatmanızı tavsiye edrim...
bende imam cagdaş personeliydim gercekten kebeb we tatlılar süper.personelede iyi bakıyolar...
Bu son yorum ile "Çalışanların birçoğu da eski, 31, 18, 12 yıldır burada çalışan insanlar var ve hayatlarından gayet de memnunlar." tespitim de haklı çıkmış oldu :)
:):) imam çağdaşı överken arkadaşlar birde halil ustayı katmışlar iyide etmişler açıkçası halil ustayıda geçmemek lazım,önce o meşhur salatasını yemeli arkasından da sen dur diyene kadar etin gelmeli en sonundada küşnemen gelmeli ohhhh beeee yarabbi şükür verdiğin nimetlere deyip kalkmalısın süpper süpper 1 numara antebim herşeyi ile.............:)
Eda hanım tabii ki Hal,l Ustayı unutmadım ;) http://agzimintadi.blogspot.com/2007/04/gaziantep-kebaps-halil-mehmet-usta.html de yazısı
müthiş iki lezzetin kopyalanamz ve tartışılmaz olduğu tek mekan imam çağdaş a teşekkürler
ben meslegini bırakmış bir baklava ustasıyım iyi bir baklava ancak iyi malzeme ve işçiligin yanısıra aşırı dikkat ve titizlik gerektirir tabiri caizse O BAKLAVAYLA FIRINDA PİŞMEK gerekir bunu başaran TALAT USTA ve oglu BURHAN USTAYA vePERSONELLERİNE sonsuz saygılar sunarım.
İmam çağdaş'ı bilmeyen baklavayı bilmiyordur bence.
Madem yemek severler gidecek güzel yerler arıyor.Yaptığımız göbeğin hakkını verelim.
Kebap Severler için.
İstanbul'da
Develi Samatya(A class)
Ucuz olsun iyi doyursun lezzeti o biçim olsun derseniz.Doyum ocakbaşı Horhor cad.Aksaray.
Büryan Kebabı ise Kadınlar pazarında Şeref Büryanda sabah sat 10'da taze taze tandırdan çıkmış olarak yiyin.
İmam çağdaş'tan bir öğle yemeği ve ardından kuru baklava yedim 3 kg yanımda İstanbul'a getirdim. Ev halkı baklava sevmez,sayelerinde ben bir daha tadamadım. Günübirlik Antep'e gidip sadece İmam Çağdaş'tan yemek yiyip döneceğim.Tabiki dönerken taşıyabildiğim kadar kuru baklavayla. Sormak istediğim İstanbul'da İmam çağdaş'ın tatlılarını satan bir yer varmı acaba?
İstanbul Suadiye Günaydın köfte'de İmam ağdaş baklavaları satılıyor ama bayağ fiyat farkı var.
ben mustafa istanbul kartal soganlık mangal kebab da yedigim baklava bir harikaydı antepi istanbula getirmişler TEŞEKÜRLER MANGAL Kebab
valla hakki dayi hep cagdas diyorsunuzda bizim istanbulda yedigimiz kusbasi ile hic farki yok gaziantepte kizlay kan merkz. karsisinda oyl bir lezzet var ki ayintap kebap mehmet usta harikalar yaratiyor simit kebabi kusbasisi birde acili kuslemesie diyecek yok isterseniz antep e geldigimde sizi davet edebilirim.
Torado, Ayintap kebap oneriniz için teşekkürler. Bir sonraki Antep ziyaretimde aklımda bulunduracağım.
selamlar ben recai istanbulda yaşayan bir antepli olarak çağdaş ve halil ustaya hasretiz ben baklavada hasretimi gaziburma nın (pendikte)mamülleriyle gideriyorum hele bir şöbiyeti varki lezzetçilere tavsiyemdir dayıya saygılar
teşekkürler recai bey, ben de şöbiyet hastasıyımdır, mutlaka deneyeceğim!
Artık Eski Lezzeti Nedense Yakalayamıyor.Üç Haftadır Gidiyorum acaba benimmi ağzımın tadı yok diye HAYIR defalarca uyarmama rağmen restorant sahiplerini eski tadı tuzu kalmadı ya etten ya ustadan anlayamadım ama baklavaya diyecek yok artık bu İMAM ÇAĞDAŞ2a gitmeyeceğim.
slmmm ayy gazıantep e gecen haftasonu gelmiştik okul ile birlikte yemekleriniz çok güzeldi ya ellerinize saglık ya bide orda çalışanların elemanların resimlerini koyamazmısın ya lütfen ya
İmam çağdaş cidden en iyi restoran'dır gaziantepte ayran'ı kaşıkla içiceksin cidden yemekten sonrada tütün han'da nargile ve melengiç kahvesini içip evine gidiceksin sonra gece kalkıp güllüoğlu hotel'inin yanındaki sokakta gece hizmet veren seyyar kebapçıya gidiceksin 2.5 liraya ekmek arası kebap yiceksin of özledim.
Off Hakan bey naptınız valla ben de özledim :))
Yorum Gönder