Salı, Eylül 26, 2006

Köfteci Hüseyin

Aslen İzmir’li olan Rahmetli Hüseyin Taşsöken tam 40 sene önce Taksim’deki kilisenin sokağında tezgâhta köfte satarak başlamış mesleğe. İlk 5 yılın ardından Beyoğlu Kurabiye sokakta köfteci dükkânını açımış ve 35 senedir de hizmet veriyor. Hüseyin bey’in ardından oğulları Cumhur ve Hakan beyler mesleğe devam ediyorlar. Biri ocağın diğeri de servisin başında.

Köfte, dana ve kuzu eti karışımına soğan ve ekmek eklenmesi ile hazırlanıyor. Diğer birçok köfteci, köftelerine ekmek ve benzeri katkılar koymadıklarından övünürken Köfteci Hüseyin’de ekmek lezzetin bir parçası ve hiç de fena değil. Tadı sokakta yediğiniz tükürük köftesini hatırlatan nostaljik bir lezzette. Köfte yanında bolca, kıpkırmızı domates, soğan ve formülü gizli biber sosu ile birlikte servis ediliyor. Yanında da tabiî ki piyaz. Piyaz maalesef diğer birçok yerdeki gibi zeytinyağı değil çiçek yağı ile hazırlanmış ancak onun da kendine has farklı bir tadı var, içine köftenin biber sosundan da ekletirseniz çok daha iyi bir tada ulaşabilirsiniz.

Akşam servisi olmayan bu küçük köfteci de yazları dükkân önüne koydukları masalar sayesinde daha kolay yer bulabilirsiniz ancak kışın öğlen arası saatlerinde biraz sıra beklemeniz gerekebilir.



7 yorum:

  1. Köfteleri çok lezzetlidir. Tek kötü tarafı öğleden sonra 4 gibi kapatıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. kamil bey üstüne tatlı olarak ne tavsiye edersiniz...

    YanıtlaSil
  3. Tatlı olarak İnci'de profiterol öneriyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Adsız12:04 ÖS

    hadi gidelim yiyelim!

    YanıtlaSil
  5. Adsız12:53 ÖS

    helal olsun sana Hakkı Dayı, mmmhh acıktım gidip yiyim bari!!!allahtan çalışmıyorum öyle sabah 8 akşam 5; ayrıca bütün dünyayı gezdim böyle lezzet hiçbir yerde görmedim arkadaş!

    YanıtlaSil
  6. Adsız1:04 ÖS

    valla cocuklugumdan berı hüseyin köfteciye giderim yani asağı yukarı 36 yaşında oldugma gore 20 senedır dıyebılırız butun cıraklıgım kofte sırası beklemekle gectı ama herzaman bekledıgınıze deger koftenın 3 veya 3-30 gıbı bıtmesıde ınsanın daha cok hosuna gıdıyor cunku her zaman kofteyı aynı kalıtede bulabılıyorsunuz hıc tadı bozmadan bunca sene ısı devam ettırmek bravo dogrusu bence rahmetlı huseyın amca bıraz daha bu ısın ustune dusseydı sımdı bır bursa nın ünlü ıskenderı kadar her yerde bayileri olurdu ama olsun bunada şükür en azından yavas yavas bayıler acılmaya basladı keske herkez ısını bu kadar durust yapsa

    YanıtlaSil
  7. Adsız12:02 ÖS

    çok çok lezzetli; arasıra giderim.
    bir de ekmekleri nerden alıyorlar, hep sormayı unutuyorum. her seferinde yarım ekmek midede..

    YanıtlaSil