Zar zor buluyoruz lokantayı. Tarifi yapan çocukla 10 defa görüştüğümden beni sokaklarda karşılıyor. Restoranda herkes restoranının ismi gibi güler yüzlü. Muhteşem bir ilgi ve alaka ile ağırlanmak inanılmaz.
Gülcemal Kebapçısının Tarihçesi
Halep’ten gelen ustanın yanında yetişen İbrahim Usta, Manisa’da açtığı iş yerinde Osman Usta kalfalık, Cemal Bey’de çıraklık yapmış ve Cemal Bey 1957 yılında kendi dükkanını açmıştır. Arkadaşlarının ısrarı ile güler yüzlü oluşundan dükkanın ismini de “Gülcemal Kebapçısı”olarak yazılmıştır. Cemal Bey son yıllarda yaşının gereği işini, oğlu Nuri Bey’e bırakmış, Nuri Bey’de, aynı geleneği sürdürerek, şu an üniversitede bu mesleği okuyan oğlu Cemal Bey’e devretme düşüncesindedir.İşletmede sadece tereyağlı Manisa Kebabı yapılmaktadır. kuzu ve dana etinin kıyılmasından sonra şişlere sarılan kıyma odun kömürü ateşinin közünde pişirilip dilimlenmiş pide ile bakır tabaklara koyularak üzerine kızartılmış tere yağı ilave edilerek servis edilir. İsteğe göre yoğurtlu olarakta sunulur.
Gittiğimizde bomboş. Çünkü ters vakitte geldk, 1 saate kapatacaklar. Köfte diyoruz. Ayran ise eğer açık ise bu tarz restoranlarda açık ayran denemeyi ihmal etmem… Biz beklerken karnımız zil çalıyor. Ama imdadımıza yetişiyor bu güler yüzlü harika arkadaşlar ve tertemiz, mis kokan söğüş salatamızı ikram ediyorlar.
Manisa’dan geçerken Gülcemal Kebapçısına uğramadan gelmeyin derim siz sevgili okurlara… Temizlik, itina ve özenli servisin yanında bu meşhur tadı denemek bambaşka bir 40 dk yaşattı bize. Fiyatlar ise tekrar tekrar hesabı soracak kadar uygun…
Yazının orjinal adresi: http://www.geziyorum.net/manisa-gulcemal-kofte/
Gecenin bu saati ama benim canım o köftelerden çekti... Senin siten bu saatlerde kapalı tutulmalı Hakkı Dayı :)
YanıtlaSilpaylasım için saol.bu arada yeni görevin hayırlı olsun...sevgiler
YanıtlaSil@Ozan, işler bu kadar yoğun devam ederse kapanacak zaten blog, yazı yazamaz oldum :(
YanıtlaSil@Özge, çok teşekkürler.
Manisalıyım diye demiyorum ama hakkaten pek lezzetlidir kebabımız :) Manisa'ya yine bekleriz efendim. Bu kez Kebabın üzerine cilveli türk kahvesini tatmalısınız.
YanıtlaSilBu güzel paylaşımlara gönül dolusu teşekkürler.Blogunuzu gezmeye doyamıyorum, benim için rehber olacağına eminim.Sevgilerrrr....
YanıtlaSiladini duydum ama gitmek nasip olmadi o köfteciye.. cok fena canim cekti ya.
YanıtlaSilBende Manisalıyım, Manisa kebabını görünce geçemedim çok lezzetli ya :)
YanıtlaSilOraya kadar gitmisken bir de Salihli'de odun kofte yeselermis :)
YanıtlaSil:) akıl edememiş genç çiftimiz
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBence kesinlikle uğraşmaya değecek bir yer değil. Ben manisada oturuyorum ama blogunzda görmeden önce burayı fark etmemiştim. Nispeten saba bir yerde, göze çarpmyacak haff izbe bir dükkan. Denemek için gittiğimde servis çok kötüydü. Önce sipariş geç alındı, ardından, çok geç ve yanlış geldi. İçecekler yanlıştı. Kebabon yanında getirdikleri salata, kahvltı artığı gibiydi. Hakkaten daha önce hiçbiryerde böye bir şey görmedim, 2 parca salatalık üç domates ve kendinden geçmiş soğanlar. Miktarına inanamazsınız, hakkaten kahvaltı sonrası masayı dökülenler. Ardından ödeme sırasında hijyenden bayağı uzak göründen kebapçı kredi kartımı neredeyse masaya fırlatı, ne hoşgeldiniz ne hoş gittiniz. Kebabı da değmez, hemen karşısında çok daha iyi bilinen ve kebapları da daha yapan ve kesinlikle çok daha hijyenik Manisaspor kebapçısı var. Orada yeyin.
YanıtlaSil