Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Eskişehir
Dükkana girerken sizi ana giriş ile salon girişi arasında yer alan ara bölmedeki köfte tezgahı ve mangal başındaki ızgaracılar karşılıyor. Daha henüz girişteki bu mis kokulu karşılama zaten iştahınızı kabartıyor.
Tezgahtaki domates, soğan ve biberlere bakınca malzemelerin tazeliğini anlıyorsunuz.
Mekan 2 katlı, ister aşağıdaki kısmen daha ufak, ister yukarıdaki daha büyük salonda oturabiliyorsunuz. Aşağı kattaki koltuklar Amerika’daki “Diner” tipi restoranlar tarzında.
Menüde gerçek bir köftecide olması gerektiği gibi sipariş edebileceğiniz tek yemek var tabii ki köfte. Köfteler çocukluğumda bol bol yediğim ama artık o köftecileri ve tadı bulamadığım araba köftecileri tadında. Bol ekmek içli, tuz, karabiber ve kimyonlu. Ekmek içinin verdiği dokuyu ve kimyonun baskınlığını ağzınızda hissediyorsunuz. Köftelerin içi hafif çiğ ama zaten bu tip köftenin olması gereken pişirilme şekli bu.
Köftenin yanında ayrı bir tabakta domates ve soğan da servis ediliyor.
1 porsiyon köfte sipariş ettiğinizde tabakta yanında 6 dilim kızarmış ekmek ile birlikte ufak boy, 6 adet köfte geliyor. Köfteci halk işi olunca ekmek bol oluyor :) Köfteler ufak olduğu için 1 lokma da gidiyor, açsanız 1,5 porsiyon söylemenizde fayda var.
Ama köfte ile birlikte piyaz da söylerseniz, gelen ekmekleri tüketme ve doyma konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Piyaz standart kalitede ama bol kepçe porsiyon olarak geliyor. Piyazı lezzetlendirmek için masalarda bulunan yağ-sirke şişeleri dikkat çekecek kadar şık.Piyazınızın yanına masalarda bulunan hafif acılı turşulardan da alabilirsiniz, turşulara ekstra ücret yok ;)Köfteci Ali’nin servis ekibi güleryüzlü ve yardımcı, sizi memnun etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Gelen hesabı öderken hizmet ve lezzet olarak paranızın karşılığını aldığınızdan emin olarak ayrılıyorsunuz.
eskisehir kadar gelmissin ama haberimiz olmamis uzuldum hakki dayi :)
YanıtlaSilmisafir ederdik sizi daha nerelere gotururduk...
Zeynep
yemekvebiz
Zeynep hanım, sağolsun Osmangazi Ü. öğrencileri elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmadılar ama yine de sağolun :)Papağan ve Eskişehir Çiğ Börek Evi sırada...
YanıtlaSilhakki dayi,
YanıtlaSilyine agzim sulandi. neyse ki 2 hafta sonra memleketime geliyorum...
canan
20 senedir Eskişehir e giderim.3 ay önce yeme fırsatı buldum,damak lezzeti bakımından bişe kaçırmamışım.
YanıtlaSilHakkı bey hepsine katılıyorum ama Çiböreği Papağanda yemenizi tavsiye edeceğim. Eskişehir çibörek evinden bir sefer eve aldım pişman oldum neredeyse pizza kalınlığındsa bir hamurda çibörek olmamalı. Sanırım ustaları hiç çibörek görmemiş. Ya papağanda veya kırım çibörekçisini tavsiye ederim. Afiyet olsun şimdiden.
YanıtlaSilbu gün 27.05.2011 saat; 20:10 dışarıda yağmur var. yemeğe dışarı çıkacaktık ama canımız istemedi. evde yemeğe karar verdik. fakat o biğldiğimiz nefis nköfteye sahip namı değer köfteci ali bizim eve yokuş yaptı. :) çok yağmur var köfteler bir saatten aşağı olmaz.... çook mu geç olur diye sordum kesin ve net olarak evet cevabını aldım . internet üzerinden baktım. dünya köfte diye bi yerin tel. nosunu aldım. aradım. 35-40 dk da getirdiler. ve en az alinin köftesi kadar iyiydi. köfte önemli ama hizmet olmadan köfte olmuyor.neyse arkadaşlar ben yaşadığımı sizinle paylaşmak istedim. dünya köftenin birde dükkanına gidip oaradaki hizmeti görmeliyim anlatırım . ama köfteler güzeldi.. hımm..
YanıtlaSilKırım cigborekcisini tek gecerim. Su an yoldayim ve Eskişehir'e gidiyorum. Uğrayacağım iki yer var. Köfteci Ali ve kırım cigborekcisi
YanıtlaSil