Pazar, Nisan 19, 2009

Buket Pide Salonu

Buket Pide Salonu İstanbul Büyükçekmece’de Evlendirme Daire’sinin hemen karşısında.


Daha Büyük Haritayı Görüntüle

Sahibi Hüseyin Karabacak aslen Sürmeneli. Burayı 1988’de açmış. Asıl mesleği fırıncılıkmış, Sürmene’de fırını varmış. Fırıncılığa da babasının yanında başlamış, babası Sürmeneli Fırıncı Ağa lakaplı Hasan Karabacak imiş.

Hüseyin beyin pidesi de Sürmene usulü. Başka pidecilerde yiyeceğiniz karadeniz pidelerine göre hamuru daha az miktarda, ince açılmış. Dolayısı ile daha iyi pişmiş, çıtır çıtır, daha az hamurlu ve şişkinlik yapmayan bir pide yiyiyorsunuz.

Pidenizi açık ya da kapalı söyleyebiliyorsunuz. Kapalı piseler kıymalı ve kavurmalı olabiliyor. Açıklar ise kavurmalı, kıymalı sebzeli, peynirli, kıymalı ve kavurma peynirli karışık olabiliyor.

Karadeniz pidesi yemenin usulü elle, kenarlardan başlayarak yemek. Önce kenarları koparıp ortadaki malzemeye bandırıyorsunuz, sonra orta kısmın kalanını yiyiyorsunuz. Tabii biz de öyle yaptık, biraz fare yemiş gibi bir görüntü oluşsa da tadı gerçekten böyle çıkıyor, pidenin hakkını vermek lazım :)

Hüseyin bey peynir ve tereyağını Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinden getirtiyormuş. Kavurmayı ise kendisi hazırlıyor. Kavurması son derece lezzetli!

Burada ayrıca lahana sarması, kurufasülye, lahana çorbası, hamsi, fırın sütlaç ve mısır ekmeği gibi başka yöresel tatları da bulabiliyorsunuz. Mısır ekmeğini de kendileri yapıyorlar, has Karadeniz usulü.Yazın Silivri taraflarında yazlıklarına gidenler için haftasonu tatilini sonlandırmadan önce lezzetli bir son durak seçeneği Buket Pide Salonu.

5 yorum:

  1. güzel gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  2. Adsız5:28 ÖS

    türkiyenin en eşssiz pidesini ve köftesini yapan buket ustaları elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  3. DOĞAN7:03 ÖS

    TAVSİYE EDEBİLCEGIM BIRYEERR

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok lezzetli pidesi var. Kesinlikle peynirlisini tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Aynı yerde Atirius AVM nin otopark girisinin karşısında da küçük bir dükkanda akçaabat köfte yaparlar.. Sadece köfte ve çorba vardır...bir de piyaz tabi ki...İddia ediyorum İstanbul da böyle bir köfte yoktur...Yanında kızarmış Trabzon ekmeği ile birlikte....

    YanıtlaSil