Ete adını veren usta Beyti Güler! 1945'lerde Küçükçekmece'de küçük bir lokanta olarak başlayan macerası daha sonra Florya'daki 450 kişilik, 3,000 metrekarelik, 3 katlı mekan ile devam etmiş. 10 salon, 3 teras ve 5 mutfaktan oluşan bu dev komplekse girdiğinizde kendinizi lüks bir otelde zannediyorsunuz. Beyti'de tüm mekanlar, Osmanlı ve Türk dönemi sanatından esinlenerek dekore edilmiş, saray, cami, medrese avlu gibi tipik yapıların modernize edilmiş özelliklerini taşıyorlar.
Daha Büyük Haritayı Görüntüle
Sizi kapıda karşılayan işinin ehli, nazik ekip yemeğinizin sonuna kadar aynı profesyonellikle hizmetlerini eksiksiz sürdürüyor. Bu hizmet kalitesinin nedeni belli ki Beyti beyin kendisi, yemeğimizin sonunda tanıştığımız Beyti bey şıklığı, nezakati ile sizi kendine hayran bıraktı. Restoranın girişinde ünlü isimlerin Beyti'de geçirdikleri keyifli vakitden dolayı yazdıkları teşekkür mektuplarını görüyorsunuz. Bu kalite Skalite, Chaine Des Rotisseurs gibi birçok ünlü ödülleri ile de tescillenmiş. Beyti bey bu lezzeti etleri kendisinin bizzat seçmesine, özel yöntemlerle dinlendirip terbiye etmesine, kömür ateşinde pişirmesine borçlu imiş. Yemeğimizin başında ilk önce buranın spesiyalitelerinden mantarlı pilav söyledik. Sebzeler ve mantarla hazırlanarak fırınlanmış pilav son derece leziz idi. Masaya gelen ekmek tabağı bugüne kadar gördüğüm en şık, özenle hazırlanmış ekmek tabağı idi! Yemeğe eşlik etmesi için gelen turşular da gayet başarılı idi. Kaçırılmaması gerek. Ana yemek olarak denemenizi tavsiye edeceğim Beyti beyin kendi ismiyle marka haline gelen "Beyti" etrafı iç yağı ile sarılmış bonfilelerden hazırlanıyor ve etler kürdanla sabitleniyor. Nar gibi kızarmış et üstü kekikli olarak servis ediliyor. Eğer eti yağlı sevmiyorsanız etrafındaki yağ kısmını ayırarak da yiyebilirsiniz. Ben yağı ile birlikte yedim ve kesinlikle tadı asıl böyle çıkıyor diyebilirim. Beyti’nin dışında menüdeki ağır toplardan Antrikot’u da denedik. O da son derece kaliteli bir etten, tam kıvamında pişirilmiş şekilde geldi. Kesinlikle çok başarılı. Yemeğinizin yanında gelen garnitür tabağı da kalitenin devamı olarak insanı etkiliyor. Pilav, kızarmış domates-biber ve ıspanak hepsi bir numara. Buradan ayrılırken bugüne kadar kralları, başbakanları, film yıldızlarını, dünya sosyetesini ağırlamış bu ünlü restoranda siz de yediğiniz yemek ve aldığınız hizmet ile kendinizi kral gibi hissediyorsunuz :)
sizden de bahsedilmiş;
YanıtlaSilhttp://handannkaleminden-handan.blogspot.com/2009/01/milliyet-sanatiae-yemek-bloglari-hlya.html
Beyti bey in tatar oldugunu da eklemeden edemiyecegim. Bende tatar oldugumdan etin iyisini galiba bu kanimdan dolayi iyi anliyorum..
YanıtlaSil