Tatbak Antep mutfağını İstanbul damak tadına göre uyarlamış. Kebapların yağ oranı Antep’e göre daha az, Antep’in aksine sırf koyun değil koyun ile birlikte dana eti de kullanılıyor. Lahmacunda sarımsak kullanılmıyor. Menü oldukça zengin; Ezo gelin çorbası, lahmacun, bol etli lahmacun olan Çullama, özel pidesi olan kuşbaşı etli pide, yoğurtlu kebap, simit kebabı, Adana kebap, Urfa kebap, fıstıklı kebap, Ali Nazik, Halep işi… Her biri birbirinden lezzetli. Lahmacunları Vizyon dergisinden ödüllü!
Yemekler ile birlikte kendi üretimleri olan ayranı da es geçmemenizde fayda var.
Ve de kapanışı mutlaka kaymaklı tel kadayıf ile yapmanızı tavsiye ederim. Buranın tel kadayıfının farkı kaymak kadayıfın üstüne servis öncesi kondurulmuyor, kadayıf içine konularak birlikte pişiriliyor. Gerisini siz tahmin edin!
Ve de kapanışı mutlaka kaymaklı tel kadayıf ile yapmanızı tavsiye ederim. Buranın tel kadayıfının farkı kaymak kadayıfın üstüne servis öncesi kondurulmuyor, kadayıf içine konularak birlikte pişiriliyor. Gerisini siz tahmin edin!
Emre ile midelerimizin mutluluğu yüzümüze yansımış :)Kebap keyfinizin ardından dilerseniz Teşvikiye Şakayık sokaktaki Tikina'nın rahat ortamında (http://www.tikina.com.tr/) birbirinden lezzetli çaylar ile keyfinize keyif katabilirsiniz.
ben çullama ,ayran ve kaymaklı kadayıf alayım .offf of nefis görünüyorlar. istanbula gelirsem ilk işim oraya gidip bunları yemek olacak..
YanıtlaSilTatbak benimde son yıllarda devamlı gittiğim bir yer oldu adeta..Nefis kebap çeşitleri ve sıcacık ortamiyle sanırım benim gibi çoğu arkadaşında vazgeçilmezleri arasında..))
YanıtlaSilPaylaşımlarınız için teşekkürler..
Figen hanım, kadayıfı kaçırmamanızı özellikle!!! tavsiye ederim. Hanımlar için Künefe ve kadar yağlı ve ağır olmayan ama o kadar yumuşak, yoğun lezzetli bir tad :)
YanıtlaSil