Cumartesi, Mayıs 21, 2011

Kilisli Fiko

Yolunuz İstanbul Kadıköy’e düşerse rıhtım caddesinden Haydarpaşa tren garına doğru giderken sol köşede küçük bir dükkan göreceksiniz, Kilisli Fiko. Burayı birkaç taksicinin tavsiyesi üzerine duydum.


Daha Büyük Görüntüle

Kebapçı Fiko’yu Fikret Özyer ilk olarak 1982 yılında bir otobüs içinde seyyar olarak kurmuş. O yüzden mekanın ismi Kebap Bus olarak da geçiyor. Fikret beyin vefatından sonra oğulları Cenk ve Cüneyt Özyer işletmeyi devam ettiriyor. Fiko 24 saat hizmet veren bir kebapçı.

Dilerseniz kebaptan önce Yuvalama çorbası içebilirsiniz. Yuvalaması da kebabı kadar nam salmış. Yuvalama, nohut, pirinç, et, kıyma ve yoğurt ile hazırlanan bir çorba.

Kebap çeşitleri Urfa, Adana, Şiş ve Karışık. Kebap ile birlikte ekmekler de kızartılıyor ve kebap keyfinize keyif katıyor.

Kebabınızın yanında aynı tabakta salata da geliyor. Havuç, lahana, maydanoz, soğan ve birkaç baharattan oluşan bir salata. Baharatlar Maraş’tan geliyormuş.

Servis gayet iyi, tmekan basit ama tabaklar porselen.

Yemeğin ardından tatlı ile de finali yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

BlogMame dedi ki...

http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html


Hmm. Şu linkte blogspot ve bloglar yarışması düzenliyorum. Katılımın çok olacağını düşünüyorum. Gerekli açıklama blog sayfamda mevcuttur. Bannerimizi sayfanıza eklersenizde olur eklemezsenizde ama mutlaka bekliyorum...

Davetlimsiniz... Teşekkürler.

SERPİLLE HAYATA DAİR dedi ki...

sitenizi ve önerilerinizi hayranlıkla okudum. insanların gezdikleri yerlerdeki yemek sorunu her zaman vardır. karnı tok insan daha iyi gezer. sizde bunu bilerek çok güzel bir site hazırlamışsınız. ellerinize sağlık.

Merve dedi ki...

Kebap Bus,Anadolu yakasında bir efsanedir.Otobüsü bıraktıktan sonra açtığı ufacık dükkanda kapıda sıra beklediğimiz zamanları çok iyi hatırlıyorum.
Fiko , her müşterisiyle ilgilenen ,ocağın başından ayrılmayan gerçekten son derece çalışkan ve espritüel bir insandı,nur içinde yatsın.Oğulları babalarının yakaladığı tadı devam ettiriyor.
Detayıyla güzel anlatmışssınız,ne kadardır yemiyordum,zamanı gelmiş bunu anladım:)