Cumartesi, Ocak 22, 2011

Tamam

Rodos, Marmaris ve Fethiye’den kalkan deniz otobüsü ve feribotlar ile kısa sürede ulaşabileceğiniz komşu Yunanistan’a ait güzel bir Akdeniz tatil beldesi.



Andreas Halkias 5 yıl önce ABD’den memleketi Rodos’a kesin dönüş yaptıktan sonra Tamam Restaurant’ı işletmeye açmış. Rodos’un plaj kesimi olan 1 Georgiou Leontos’da sakin bir sokakta bulunan restoran son derece zevkli döşenmiş. Ahşabın sıcaklığını ortamda hissediyorsunuz. Andreas bey restoranın ismi için Türkçe tamam kelimesini seçmiş, bunu seçmesinin özel bir nedeni yok, kulağa hoş geldiğini düşünmüş.



Daha Büyük Görüntüle


Burada batı, doğu ve de Yunan mutfağının lezzetlerini bir arada tadabilirsiniz.

Başlangıç olarak bol narlı ve parmesan peynirli marul salatası ya da yanında zeytin ezmesi ve feta peyniri ezmesi ile servis edilen pita ekmeği yani pide seçebilirsiniz.


Bol peynirli olarak servis edilen Yunan usulu Musakka (Moussakka) ya da balzamik soslu istiridye mantarları da başka başlangıç seçenekleri olabilir.


Ana yemek olarak çeşitli Akdeniz mahsulü, ızgara ve et yemeği seçenekleri sizi bekliyor. Menü oldukça geniş. Menüde sucuk (sucukaki) bile var.


Yemeğin ardından kendi tarifleri Tamam kokteylinin tadına bakabilirsiniz. Ama asıl olmazsa olmaz tabii ki bir Yunan klasiği olan Frappe yani buzlu kahvenizi yudumlamak olmalı. Bon όρεξη!


Hiç yorum yok: