Salı, Haziran 29, 2010

Köfteci Yusuf – İznik İmren Köfte

Yıllardır Bursa Orhangazi ya da Yalova’dan geçerken dükkânlarını gördüğüm, kocaman tabelaları ile dışarıdan oldukça ticari bir yere benzeyen, muhtemelen pahalı ve de lezzetsiz köfteleri vardır diye düşündüğüm Köfteci Yusuf’un aslında merkezi İznik’te bulunan eski bir köfteci olduğunu öğrenince yollara düşüp İznik’e gidip suyun gözünde köftelerin tadına baktım.

İznik’in nüfusuna ve turistik potansiyeline oranla oldukça büyük olan merkez şube, gayet modern ve şık dekore edilmiş, masraftan kaçınılmamış. Belli ki İznik’te tahminimden daha fazla potansiyel var ve de kazançlı bir meslek bu köftecilik :)

Teras küçük ama keyifli, biz de gittiğimizde kış aylarında olmamıza rağmen orada oturmayı tercih ettik.

Beyaz Tabak hijyen belgeli olan mekan gerçekten bunu hak ediyor, mutfak zaten yarı açık, köfteler önünüzde pişiyor, malzemeler de kaliteli ve temiz.

Köftesi büyük büyük göz dolduruyor. Formu yumuşak ama İnegöl köftesi kadar yumuşak değil, kıvamında. %85 Dana-%15 kuzu eti ile yapılıyor. Tadı leziz, baharatlı, zaten kırmızıbiber parçalarını göz önünüzle de görüyorsunuz köftenin içinde.

Köftenin dışında sucuğunu da tattık, son derece başarılı. Bu da %80 dana-%20 kuzu eti ile hazırlanıyor. Baharatlı, hafif acılı. Tuz, kimyon, kırmızıbiber, karabiber ve yenibahar var baharat olarak. Diğer sucuklardan farklı olarak yenibaharın tadı baskın ve de çok yakışmış.

Yemeğinizin yanında ekstra ızgarada pişmiş biber ve domates geliyor, mutluluk verici bir ayrıntı.

Piyaz taptaze görünüyor, üstünde bolca sumakla servis ediliyor. Fasulyeleri iri. Olmazsa olmaz.

Piyazın yanı sıra biber turşusu, yoğurt gibi ek lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.

Yemek öncesinde aperatif olarak gelen zeytinyağlı biber salçası ve ekmeğe hemen saldırmayın, iştahınız kesilir.

İtimat süt ürünlerinin Köfteci Yusuf için özel olarak ürettiği gayet lezzetli, tadına bakmalısınız.

Yemek sonrası tatlı alternatifleri geniş; ekmek kadayıfı, tel kadayıf ve Kemalpaşa tatlısı var.

Buradan ayrılmadan önce tesis içinde bulunan Kasap dükkânına da uğramanızı ve kaliteli ve uygun fiyatlı (özellikle İstanbul’da ikamet edenler için belirtiyorum) et, sucuk, paket köfte satın alabilirsiniz.

Köfteci Yusuf işi o kadar profesyonelleştirmiş ki paket servis hizmet araçları bile bulunuyor. Herşey düşünülmüş. Tebrikler Köfteci Yusuf!

İznik’ten ayrılmadan önce göl kenarında yürüyüş yapmanızı, şehir içindeki tarihi mekanları ve dünya şekeri Golden Retriever bekçi köpeği (sanırım arkadaş bekçiden çok zorunlu olarak sahip çıkılmış kimsesiz bir köpek) olan müzesini gezmenizi ve de şehrin hemen dışındaki dikilitaşı ziyaret etmenizi öneririm.

37 yorum:

Haydar Varol dedi ki...

İznik, motosikletli gezilerimiz vazgeçilmez rotasıdır. Yemek için tek durağımız da Köfteci Yusuf.
Tıka basa yiyin, korkmayın yanınızdakilere de ısmarlayın. Gelen hesabı görünce şaşıracaksınız. Lezzetine göre fiyatlar çok ucuz.

the fan of tasty foods dedi ki...

Bursa'da köfteci yusuf ile ilgili en büyük kavgam sumak olmaması.Hatta son gidişlerimde yanım sumak götürüyorum,kendi aramızda da gülüyoruz arkadaşlarla.Sen bol sumaklı piyaz yazınca şaşırdım gerçekten.sanırım bursa şubeden kaynaklı bir sıkıntı...

Hakkı Arıkan dedi ki...

@thefanoftastyfoods, fotoğrafdan da görebilirsiniz İznik'te sumak koyuyorlar hem de bolca, Bursa şube maliyeti düşürmeye çalışıyor anlaşılan :))

Unknown dedi ki...

İznikli olmasam zor haberim olurdu yusuf köfteden reklam çok az daha fazla reklamla daha fazla müşteri edinilebilir bu tadı daha fazla kişinin tatması gerek bu tatdan kimse mahrum edilememeli

ALİ ÇOLAK dedi ki...

BEN ALİ ÇOLAK KOCAELİ GÖLCÜK TEN YILLARDIR GİTTİĞİM KÖFTE YEMEK İÇİM SIRA BEKLEDİĞİM HATTA GÖLCÜKTEN ÇIKIP İFTARA GİTTİĞİM KÖFTECİ YUSUFTA BU HAFTA PERŞEMBE GÜNÜ HÜSRANA UĞRADIM.KÖFTELERİN İÇİ PİŞMEMİŞ AYNI ŞEKİLDE PİRİZOLALAR VE TATLININ KALİTESİ DÜŞMÜŞTÜ.GARSON SÖYLEDİKLERİMİZİ KULAK ARKASI ETTİ.ARKADAŞLARIMA REZİL OLDUM.05307466833 UALAŞMAK İSTERSENİZ.

sohbet dedi ki...

harika bir köfte herkesin tadması gerekir zira yusuf usta bu işin uzmanı

Ozan Sezgin dedi ki...

10 yıl önce ufak bir kasap dükkanıyken Iznik'te, yandaki diger ufak dukkani da kiralayip cama da "kilo ile köfte" yazip bizi tavlamislardi. o zaman adi "imren izgara" idi. yillar yili o ufak dukkanda kilo kilo kofte yedik. kanimca turkiye'nin en lezzetli koftesi.

yusuf'a her defasinda gel sana istanbul'da dukkan acalim dedim, her defasinda da, ne gerek var ben mutluyum boyle dedi, meger plan baskaymis, bursa'nin hakimi olmak yeterli zaten :))) su anda yusufun tum dukkanlarinda gunde toplam 10 ton et tuketiliyor. vay vay vay...

nedim dedi ki...

01.09.2011 tarihli shat 20.22 iznik gezimde firmanıza yemek yemek için konaklamıştım aylemle birlikte bebegimizle gelmiştik çocuk sandalyesi rica etik personelinizden ve şu cevabı aldık bekleyeceksiniz şu anda yogunuz size hizmet veremeyiz ve 32 dakika cocuk sandaliyesi bekledik servis esnasında çalışan elemanlarla servisimiz nezaman gelicek diye sordumuzda azarlandık ve 28 dakika servis için bekledik ek olarak tatı istemiştik 15 dakika da tatlı için bekledik yogunlunuzu anlayışla karşlıyorum ama bir servis elmanınız bizi terslemesi çok yanlış bence beni bu şekilde recide eçeklerine çıkın gidin diye bilirlerdi ho görüyle karşılaya bilirdim hoşçakalın

sohbet dedi ki...

Olurya bi ihtimal.

chat dedi ki...

ofs görünce karnımın açıktığını hissettim, acaip güzel görünüyorlar yanımda olsada yesem:)

kenan- yenişehir. dedi ki...

nedim kardeşim olaya sen ya önyargıyla bakıyorsun yada yalan söylüyorsun. yıllardır yusufta köfte yerim en yoğun zamanlarında bile servis ve memnuniyeti ön planda tutmuşlardır. içeride ki garsonların sayısına ve masaları paylaşmalarına bakarak serviste gecikme olacağını kesinlikle söyleyemezsin. sen en iyisi köfteler cok kötü olmuş gibi bişeyler söyle belki insanlar inanır. senin bu yazdıklarına yusufa yemeğe gidenler kahkahalarla gülüyorlar biliyormusun.

nemrut fm dedi ki...

ugramak lazim. anadolunun guzel lezzetleri : )

Adsız dedi ki...

nedim kardeşim ayda bir adapazarından kalkıp izniğe gidiyorum en yoğun zamanında bile böyle yapmıyorlar biz memnunuz.İftarda kalabalık olur o zaman bile senin dediğin gibi yapmadılar.Bu arada siz herhalde bütün gün lokantada bekledin 15 dk oraya 20 dk buraya deyip duruyon

Adsız dedi ki...

vallla onu bunu bılmem golcuk sırınkoyde bır kasap var adam yapıyor ıznık kofte hıkaye sırınkoy canet dıye bır yer golcukte kıme sorsanız gosterır tavsıye ederım koftesını yemeden kofte yedım demeyın

Adsız dedi ki...

ben yedim sirinkoy can et te ama yusufunkı daha guzel oda guzel ama yusuf yılların esnafı

Adsız dedi ki...

Sakarya Arifiye de de İznik Köfte var. Gerçekten çok lezzetli.Yolunuz Sakarya Arifiye ye düşerse uğramadan geçmeyin.

MynetSohbet dedi ki...

Sohbet
Sohbet Odaları
Sohbet Siteleri
Chat Sohbet
Bedava Sohbet
Mynet Sohbet
Sohbet Odası
Fransa Sohbet
Hollanda Sohbet
Geveze Sohbet

MynetSohbet dedi ki...

oktay usta gecen programında köfte tarifleri arasında ve kenalarında söylemişti

Adsız dedi ki...

23 mart pazar günü gölcükten iznike köfte yemeye gittik iznik köfteci dükkanlarının yan yana ve göle karsı köftecilerin oldugu bir iznik beklerken sadece köftecı yusufun oldugu bir iznikle karsılasdım yazık ama yazık dedım mesela çine ye gittiyseniz bir sürü köfteci yan yana ve kalıtelı hepside neyse yusufu ben ılk orhangazıde tattım ıyı dedım servıs benı cok etkılemıstı sıparısı verıyorsunuz 1 . dakıkada tum sıparısler masada elemanlar karınca gıbı e buda yusufun albenısı oldu bende sureklı yoldan gecerken ugramadan gıtmezdım gelelım bugune 23 mart 14 e iznik merkezde ogleden sonra 15 00 sularında oturduk masaya siparıslerı verdık ne gelen var ne gıden kofteler geldı hafıf sıcak sogumaya yuz tutmus koftelerı bıtırdık o anında toplanan masa temızlenen masa oylece kaldı onumuzde cay soyledık arkasından 3 kere tekrarladık caylar gelmdedı dıye salca ssosu soylemeden getırmedıler kızarmıs ekmek de ayenn oyle eeee yusuf kalıteden servıs kalıtesınden odun vermıs gıbı galiba........

Adsız dedi ki...

köfteci Yusuf köfteleri traş köfte bir kere köfte değil ki soya ağırlıklı yani işin erbabı isen tercih etmezsin kolay kolay içi pişmez çiğ gelir lastik gibi olur genelde yoğun karbonattan dolayı şişirir köfteyi bir çok köfte öyledir maalesef köfteyi nerede yiyeceksiniz söyleyeyimm mi arkaaşlar Kocaeli gölcükte çarşı içinde gölcük köftecisi var şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum kızarmış ekmek sunumu ile çok keyifli piyazı öezellikle çok başarılı hakiki zeytinyağı kullanılmaktadır ürünler 1. sınıf tatlılar da keza çok başarılı kurufasulyeside aynı şekilde fiyatları ise oldukça ideal kesinlikle uğranılması gereken mekanlardan birisi

Adsız dedi ki...

Helal olsun dünya kadar insan çalıştırıp bu kadar makul fiyata bu kadar temiz ve enfes köfte yedik sen on numara bi adamsın yusuf

info dedi ki...

Mobilya Fiyatları
Mobilya Modelleri
istanbul Mobilya
ucuz mobilya
Genç Odası
Mobilya

Genç Odaları Odaları
Yatak Odası
Yatak Odaları
Yatak Odası Modelleri
Yatak Odası Fiyatları
Avangarde Yatak Odası
Avangarde Yatak Odaları

Yemek Odası
Yemek Odaları
Yemek Odası Takımları
Yemek Odası Fiyatları
Yemek Odası Modelleri
Yemek Odası Firmaları
Ucuz Yemek Odası Takımları

Unknown dedi ki...

Yogun zamanlarda servis kalitesi çok düşüyor,pazar günleri tavsiye etmem.05336841465

esenyurt mobilyacılar dedi ki...

paylaşımlarınız ilgi ile takip ediyorum.

immortaL dedi ki...

sohbet
sohbet Siteleri
Mobil sohbet
Kelebek sohbet
Almanya sohbet
Chat
sohbetse
Chat Odalari

Webmaster dedi ki...

internette yeni arkadasliklar kurmak isteyen ve keyifli zaman gecirmek isteyenleri ugrak mekani olan cinsel sohbet sitemizde sizde kendinize uygun bir cisel chat partneri bulabilirsiniz.
Evli Sohbet
Swinger Sohbet
Swinger Chat
Dul Sohbet
Dul Chat
Lez Chat
Gay Sohbet
Seks Sohbet
Cinsel Sohbet Odaları
Cinsel Sohbet
Aktif Sohbet
Lez sohbet
Lez chat
evli sohbet
Dul Sohbet
Çift Sohbet

Webmaster dedi ki...

Merhaba Cinsel Sohbet odalarimizda keyifle sohbet edebilir ve kendinize en uygun Seks Sohbet arkadasini bulabilirsiniz. Gercek anlamda bir Sex Sohbet ortami arayan kullanicilarimizin mudavimi oldugu Cinsel Chat odalarimida sizde kendinize en uygun sex chat arkadaslarinizi bulabilirsiniz. Cinsel Sohbet odalarimizda butun cinsel tercihler ve secimlere saygi ile yaklasilmaktadir. Butun cinsel kimliklere yer verilmistir. Travesti kullanicilarimiz icin ayrilmis olan Travesti Chat ve Travesti Sohbet Odalarimizda travesti arayan kullanicilarimiz kendilerine uygun travesti parneri bulabilirler. Lezbiyen kullanicilarimiz icin ayrilan ve sadece Lezbiyen Sohbet kullanicilarinin sohbet edebildigi lez sohbet ve lez chat odalarimizda Lezbiyen Chat partnerleri bulabilirsiniz. Ulkemizde en cok tercih edilen sohbet odalarindan birisi olan Swinger Chat Swinger Sohbet yani Evli Sohbet Es sohbeti anlamina gelen sohbet odalarimizda, cift olan kullanicilarimiz kenndilerine en uygun seks ciftini secebilir ve doyumsuz Dul Sohbet keyfi yasayabilir. Pasif sohbet odalarimizda pasif gaylerin chat yaptiklari pasif sohbet ve pasif chat odalarimizdada keyifli bir gay sohbeti yapabilirsiniz. CinseL Sohbet Odalarimiz Tamemen Bedava Bir Sohbet Portalidir.

handan dedi ki...

Gecenın busatinde yemekleri gördüm acıktım.

sohbet dedi ki...

Sohbet
Chat
Sohbet odaları
Sohbet siteleri
silersen ayıp edersin

Satta Market dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...


islami sohbet

Kızlarla Sohbet

liseli sohbet

gabile sohbet

cinsel sohbet

sohbet siteleri

Mobil sohbet

Bedava sohbet

sohbet sitesi

sohbet odaları

sohbet

sohbet odaları

Adsız dedi ki...

Satta Matka is a sort of betting you can call the King of the lice in light of the fact that the mass played on betting, in any case, is unlawful betting of any sort in India regardless of theoretical pot widely in India Is played on.


satta
matka
online matka play
online satta matka
satta matka
satta matka play
online matka
satta
matka

Adsız dedi ki...

Well-Written article. It will be supportive to anyone who utilizes it, including me.
Keep doing what you are doing – can't pause to read more posts.
Thanks for the precious help here "Satta King Up"

koko sharma dedi ki...

Why People Play Satta King
The craze of installing Satta King Online in India is increasing among the people. Despite the police and administration’s rein, people play satta matka secretly. Today many people play Online Satta to avoid the police. Nobody gets to know about them by this.

Satta Matka is a kind of lottery game, it started in America but it has become very popular in India as well. It is a kind of speculative game. It is called Matka because in the old times numbers were added to Matka. It is illegal in India to play satta matka but people still play it.

How to play Satta king

There are many numbers in Satta king, out of which a lottery comes out only on a unique number, if your number goes out, you will be rewarded, if not it will lose all the money.

Play Satta king online

Due to the expansion of technology, now many types of Satta king online 2019 are played online and even many of its apps are present. People also play this game online to avoid the police as there are very few chances of getting caught.

There are many types of Sattaking

Many types of Sattaking games are played in India such as Kalyan Matka, Kubera Matka, The P Boss, Man Mumbai Matka, Indian Matka, Wali Matka, Super Day Matka, Boss Matka, Kubera Matka, Madhur Matka, Black Satta, Gali Diswar, Guru Delhi, Mayapuri, Delhi King, Mumbai Morning etc.

The craze of installing Satta King Online in India is increasing among the people. Despite the police and administration’s rein, people play satta matka secretly. Today many people play Online Satta to avoid the police. Nobody gets to know about them by this.

Satta Matka is a kind of lottery game, it started in America but it has become very popular in India as well. It is a kind of speculative game. It is called Matka because in the old times numbers were added to Matka. It is illegal in India to play satta matka but people still play it.

How to play Sattaking Result

There are many numbers in Sattaking Result, out of which a lottery comes out only on a unique number, if your number goes out, you will be rewarded, if not it will lose all the money..satta king company

onur dedi ki...

Sohbetful.com Kaliteli sohbet odaları ile sizlere seviyeli sohbet ve chat yapma imkanını sağlayan en ideal mobil sohbet sitesidir.

ScanX dedi ki...

sohbet odaları Kaliteli Vede Seviyeli Sohbetin Tek Adresi

Sesli Chat dedi ki...

Goruntulu sohbet chat sitesi