Pazar, Ağustos 17, 2008

Garajlar Kebapçısı

Mardin’in Münir Usta, Rıdo, Turistik Lokantası ve Cerciş Murat Konağı isimli kebapçı ve yöresel lokantalarını tanıttıktan sonra sıra geldi bir diğerlerine göre daha lokal esnaf kebapçısını tanıtmaya.
Mehmet Nayıroğlu Garajlar kebapçısını 1967’de önce açmış, yeri Mardin’in eski otogarında. Mekan basit ve küçük, dışarıdan pek albenisi yok ama cesaret edip girerseniz pişman olmazsınız. Mehmet bey, burayı oğulları Cesur ve Mahmut ile birlikte işletiyor. Mehmet beyin lakap ismi Mehmet Mecnun imiş, bu sebeple kartvizitinde de bu isme yer vermiş.

Daha Büyük Haritayı Görüntüle

Kebabı Mardin işi ancak bu kebabın kökeni Halep’e deyanıyor. Bıçak kıymasından yapılıyor. Kıyamanın makine ile değil bıçak ile hazırlanması önemli. Ette kuzu ve süt danası kullanılıyor. Etin kaburga, kol, but ve kuyruk yağı kısımlarından hazırlanıyor, etlerin sinirleri alınıyor. videoKebap çeşitleri temelde acılı ve acısız olarak ikiye ayrılıyor. Ancak isteğinize göre sarımsaklı, cevizli ya da fıstıklı da sipariş edebiliyorsunuz. Ben sarımsaklı kebabı denedim, tercihimden çok memnun kaldım. Kebap yanında sıcak yağlı pide ve közlenmiş biber ile servis ediliyor. Kebabın yanında sumaklı soğan ve salata da servis ediliyor. Bunlar ile birlikte fazlası ile doyuyorsunuz. Ve tabii kebabın yanında koyun yoğurdundan kendi yapımları ayrandan da içmeli. Ancak ayranı yöreye has tastan kaşıkla içmelisiniz! Garajlar kebapçısından ayrılırken hafızamıza Mehmet beyin bir sözü olan “Göz aldanır, mide aldanmaz”ı yazıyoruz.