Cumartesi, Eylül 06, 2008

Saklı Bahçe Restoran

Saklıbahçe Ordu’nun Perşembe ilçesi, Çaka köyü, Çaytepe mevkisinde. Deniz kenarında, son derece güzel bir burunda. Bir yanda Karadeniz, bir yanda yemyeşil bitki örtüsü.
Lüks bir yer değil, mekan basit ama yemekler son derece lezzetli.



Daha Büyük Haritayı Görüntüle


Sahibi Mehmet Ünal ve kardeşleri, daha önce Bolaman’da pidecilik yaparken burayı satın alarak işletmelerini 2000 yılında buraya taşımışlar. Burada yiyebileceğiniz pide çeşitleri kıymalı, kuşbaşılı, 4 mevsim-karışık (sucuk-kuşbaşı-kaşar), pastırmalı, kaşarlı ve köy peynirli. Benim tattığım tüm çeşitler birbirinden lezzetli idi ancak madem buraya kadar geldiniz bir değişiklik yapıp klasik pidelerin yanında birde katkısız doğal köy peyniri ile yapılan köy peynirli pideyi denemenizi öneririm, yumuşak, aromatik bir peynir tadı yakalayacaksınız. Bu peyniri Mehmet beyler kendileri üretiyorlarmış. Ancak önemli bir ayrıntıyı da unutmamalı, Karadeniz’de pide elle yenir, bu adeti bozmamalı ;)
Et, tavuk, balık çeşitleri ile yöresel Karadeniz yemeklerini de burada bulabilirsiniz. Fasulye kavurma, Pancar sarma (lahana sarmanın pancar yaprağı ile yapılanı), Sakarca bitkisi yemeği ve daha birçok yöresel yemeği tadabilirsiniz. Buradaki lezzetli pidelerin arkasında yatan temel sebepler un, malzemelerin yöresel, doğal ve katkısız olmaları. Unlarını Amasya’da üretilen Mis Un adlı bir markadan temin ediyorlarmış. Pidelerde et olarak dana etinin kaburga kısmını tercih ediyorlarmış. Mehmet bey, kullanılan suyun bile pidenin lezzetini etkilediğini belirtiyor. İyi pideyi şöyle tanımlıyor, “İyi pide, yarı açık olarak hazırlanmış, pişkin-hamur olmayan, ince açılmış, eğer yumurtalı ise yumurtası rafadan pişmiş pidedir”.

Saklıbahçe’ye gelmiş iken yakınlarındaki Yason manastrını da ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Eğer yolunuz Ordu’ya düşerse gece Ordu’nun sırtlarında ki tepeye çıkarak güzel bir gece manzarası da seyredebilirsiniz. Adres: Çaka Köyü Perşembe/ORDU
Tel: (0452) 527 53 15

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Keşke bir fırsat bulsam da gidebilsem. Fotoğraflar harika duruyor.