Cumartesi, Şubat 09, 2008

Serinoğulları Dinlenme Tesisi

İstanbul’dan Saros körfezine scuba için giden dalgıçların yıllardır vazgeçilmez mekanı Serinoğulları Dinlenme Tesisi, yenilenen dekorasyonu ve değişmeyen lezzetli yemekleri ile hizmete devam ediyor. Haftasonu dalışları için Saros’a giden dalgıçların adeti burayı bir buluşma noktası olarak kullanmak, Cumartesi sabahı gidiş yolunda kahvaltı Pazar dönüşte ise akşam yemeği için buraya uğramaktır. Hatta bir zamanlar burada satılan Metaxa’ları (Yunan konyağı) dalış sonrası dönüş ödülü olarak almak da adettenmiş. Sabah kahvaltısı için buraya uğramışsanız Ezogelin çorbasını denemenizi öneririm. Kemik suyu ile pişirilen bu çorba sabahın erken saatlerinde içinizi ısıtacak. Öğlen ya da akşam saatlerinde buraya uğrarsanız tabiiki buranın klasiği Tekirdağ köftesinden yemelisiniz. Köftelerini Trakya yöresine ait erkek dana etinden yapıyorlar. Dananın bonfile ve biftek bölümleri hariç tüm etlerini kıyma hamurunda kullanıyorlar. Köftede ekmek içi, kimyon, kekik, karabiber ve az miktarda karbonat kullanılıyor. Köftenin elastiki yapısı etin cinsinden ve karbonatdan kaynaklanyormuş. Köftede irmik genelde kullanılmıyor anca bazen et fazla yağlı ise bir miktar kullanıldığı oluyormuş. Köftenin yanı sıra kuzu tandırları da yenilebilir. Ama asıl masadan eksiz edilmemesi gerekenler tabii ki piyaz ve de tam ağzınıza layık olan yoğurtları. Yoğurtları özel, koyun ve inek sütünden hazırlanıyor. Sütler yakınlardaki Gazioğlu köyünden geliyormuş. Yemeğinizin ardından yola devam etmeden önce lezzetli Türk kahvelerinden de içebilirsiniz. 1989’dan bu yana Tekirdağ’ın Malkara’ya yönüne doğru çıkışında faaliyet gösteren Serinoğulları, Mustafa, Orhan ve Ali Serin kardeşlere ait. Burasının yanısıra Tekirdağ’da 2 lokantaları daha var. Ali Serin, kalite, hizmet ve temizliğin kendileri için en önemli unsurlar olduğunu söylüyor. Dalgıçlar arasındaki ünlerini de leziz yemeklerin yanısıra uygun fiyatlar ve temiz tuvaletleri sayesinde kazanmışlar.

Daha Büyük Haritayı Görüntüle
Serinoğulları’nı keşfetmemi sağlayan arkadaşım Berk Dinçmen’e teşekkür ederim.

Eğer yolunuz bu taraflara düştüyse Gelibolu tarihi yarım adasını ziyaret etmenizi, eğer ihtiyacınız olursa Özlem Gündüz ve Eric Goossens çiftine ait Gelibolu Evleri adlı butik otelde konaklamanızı tavsiye ederim.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakkı ben de Serinoğullarını ne zaman yazacaksın die bekliordum..
guzel bir ziyaret olmus.. benim de kofte denince aklima ilk gelen yerdir.. 99 dan beri ugrarım dalis seyahatlarinde.. eski salaş hali de superdi..

bi firsat olsa da gitsem o tarafa..

Hakkı Arıkan dedi ki...

Evet çok insan camda dalış okulu sticker'larının dolu olduğu eski halini özlüyor ama yenilenmek de gerek :)

Erdal dedi ki...

Hakkı dayı,
ben bu tesisin yerini tam olarak anlayamadım. Senden ricam olacak: Ya haridaki yerini tam net olarak işaretle ya da biraz tarif ver bize...

Yoksa sadece senden dinlemiş tadına varamamış olacağım :)

Hakkı Arıkan dedi ki...

Erdal'ım yolun kaçıncı kilometresine gelir tam olarak bilemediğim bilsem de bunu haritada işaretlemek güç ve yanıltıcı olabileceği için genel haritayı koydum ve de tarif verdim. Tekirdağ'dan Malkara yönüne doğru çıktıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra önce bir Opet ve büyük bir dinlenme tesisi göreceksin, onu geçtikten sonra ileride bir Petrol Ofisi var, Serinoğulları bu benzincinin hemen yanında. Tam tarif almak yerine böylesi daha heyecanlı değilmi? :))

Erdal dedi ki...

Hakkı Dayı'm,

Ben oralarda Namık Kemal tesislerini biliyorum. Yani tesislerin adı böyle midir bilmiyorum ama koskoacam bir Namık Kemal heykeli var (Bu kadar orantısız bir heykel görmedim. Ellerin büyüklüğü neredeyse yarım bacak boyu kadar :))) Benim referans noktam o heykel.. Onu geçince mi yoksa geçmeden mi? :))

Hakkı Arıkan dedi ki...

Erdal tam üstüne bastın, bahsettiğim Opet Namık Kemal tesisleri zaten. Onu geçtikten heme sonra 200mt ileride.

Löplöpcü dedi ki...

Babalar akşama Serinoğulların'dayız kısmetse. Orada köfte yedikten sonra ortaya da patlıcan güveç söylemenizi tavsiye ederim. Herkez bi çatal atar!! Toprak güveçte yaptıkları için çok çok çooookkkk başarılı!

Haftasonu sonu program full dolu.
Dün Akşam Ankara'da Schnitzel restaurant'ta türkiyede bulabileceğiniz en iyi schnitzeli yedim.
Bu akşama Serinoğullarında köfte, patlıcan güveç var.
Yarın Gökçeada Barba Yorgo'da fırında kuzu ve ahtapot ızgara var
Pazar günü de Keşan'da satır et..

Canım Türkiyem :))

Hakkı Arıkan dedi ki...

Löplöpçü, satır eti Kavaklık restoranda yemeni tavsiye ederim, ilgili bilgiler sitede mevcut ;)

Löplöpcü dedi ki...

Tamamdır üstad
Zaten geçen sefer yanlışlıkla başka bir yerde yedik (Serinoğullarına gelmeden 20-30 km önce sağ tarafta) Sağlam bi kazık yedik :((
Bu sefer senin mekana gidecez..

Adsız dedi ki...

20 senedir haziran başı eylül sonuna kadar herhafta sonu gidiş geliş en az iki kere uğrardım. Cumartesi uğradığımda tuvalet ihtiyacı için tuvaleti kullanmaya gittiğimde 1 lira olduğunu gördüm ve çıldırdım. Oturup yemek yemek ya da çiğ olarak köfte aldığımızda ödediğimiz para enaz 40/50 liradır. Tuvaletin paralı olması çok ayıp ve müşteriye karşı terbiyesizliktir. Sahibini göremedim ama garsonlara tepkimi gösterip bir daha uğramayacağıma yemin ederek ayrıldım. Birçok komşuma tavsiye ederek müşterileri olmasını sağlamıştım şimdi tersini yaparak bu durumu anlatacağım. Neymiş yandaki tesis paralıymış O tesis otobüslerin mola verdiği bir tesis. O da hatalı. Sen o yapıyor diye nasıl paralı yaparsın. Neyse yolları açık olsun benden uzak olsunlar...