Çarşamba, Nisan 11, 2007

İmam Çağdaş

Gaziantep Uzun Çarşı ya da diğer adı ile Bakırcılar çarşısındaki mütevazi dükkanının hemen yakındaki yeni yerine taşınan İmam Çağdaş yine Antep kebabının kalesi olmaya devam ediyor. 1887’de açılan lokantayı İmam Usta’nın torunu Burhan Çağdaş yönetiyor, ancak İmam Usta’nın oğlu Talat Çağdaş’da ilerlemiş yaşına rağmen yöresel giysileri içerisinde hala ocağın başında çalışmaya devam ediyor.
İmam Çağdaş’ta kebabın tadına doyamayacaksınız, Ali Nazik, soğan kebabı, patlıcan kebabı… hepsi birbirinden lezzetli. Küşneme kebabı da mevcut ama küşneme eti az çıktığı için sadece olduğunu bilipte talep edenlere sunuluyor. Kebaplarının lezzeti erkek koyun eti kullanmaları ve eti “zırh” denilen büyük bıçaklarla kıymalarından geliyormuş. Dişi koyun eti gevşek olduğu düşünüldüğü için tercih edilmiyor. Etle birlikte koyunun kaburgası civarındaki yağı da kebaplarda kullanılıyor. Lahmacunlarında ise farklı olarak soğan yerine sarımsak kullanıyorlar. Başka hiçbir yerde görmediğim bir farkları da yazları lahmacunu yanında soğuk, közlenmiş patlıcan ile servis etmeleri. Patlıcanı lahmacuna sarıp içine hafif limon sıkarak yiyiyorsunuz, bu tarza “söğürtme” adı veriliyor.
İmam Çağdaş aynı zamanda tatlıları ile de meşhur. Kuru baklava, havuç dilimi, şöbiyet ağzınıza layık. Lokanta bir fabrika gibi çalışıyor, aynı zamanda hem yemek servisi veriliyor hem de şehir dışına gidecekler için paket servis hazırlığı gerçekleşiyor. Yemeğinizi yerken bir kenarda tepsiler içinde kebapları soğutmaya çalışan garsonları görürseniz şaşırmayın, zira paket servise konacak yiyecekleri soğutmakla meşgullerdir. Çalışanların birçoğu da eski, 31, 18, 12 yıldır burada çalışan insanlar var ve hayatlarından gayet de memnunlar.

78 yorum:

M.A. dedi ki...

İmam Çağdaş gerçekten süper, bu genel bilinirliğe eriştiği için farklılaşma adına Gaziantep'te kebapçı kebapçı gezip alternatif bulmaya uğraşanlar da var. Fakat bu çabalar boş :) Kıyma kebabı favorim tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

Çok başarılı seçim.

Serkan dedi ki...

maltepe carefour'un oralarda bi ara sokakta döner yapan bir yer varmış. şehir dışından gelen müşterileri varmış. ara sokak olmasına rağmen dolup taşan biryermiş ve araba park edecek yer olmuyormuş. Bi gidip görmekte yarar var :)

OzlemPansiyon dedi ki...

ayiptir, gurbet ellerdeki su fukuraya bu yapilir mi ya?

Adsız dedi ki...

Kamil Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hele blogunuzu aç aç okuyunca ve kalkıp taa antepe gidemeyince sizi çok güzel anıyoruz.

irem dedi ki...

Hakkı dayıcım!
Eline ağzına sağlık be canım.
Ben senden yoga teknikleri blogu yazarsın! (özlem duymasın )diye umarken,sen , hamurcu olan beni bile, 3K ile vurdun damardan :)

adadan cok sevgiler !
un kafa irem

Ercument Kenger dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
apfeLsaFt dedi ki...

Babam Antep'li ve oraya gittiğimizde İmam Çağdaş'a uğramıştık birkaç kez..Cidden süper kebap yapıyorlar. Bir de babamın favorileri arasına İstanbul'da Antebi var onu da öneririm;)Hmmm bir de Çiya, onu da pek yakına okuycakmışız zaten..

Unknown dedi ki...

Hakkican Mayista yurduma gelince yiycez bunlardan... Ama simdilik allah mustahakini versin... Aciz olm aciz..

Adsız dedi ki...

Sabah sabah İmam Çağdaş'ı karşımda görünce birden neye uğradığımı şaşırdım..
Bu tür kebapçılara çağ atlatıp buralara taşıma gibi bir imkanımız olurmu acaba el birliğiyle?? Olmuyor ama..((
Sayenizde İstanbul değil tüm Türkiye genelindeki kebapçıları öğrenmeye başladık ve günü birinde bu şehirlerden birine yolumuz düştüğünde ise yemek konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceğimiz kesin..
Size ben ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi gönderip yüreğinize sağlık diyoruz..

İyi günler diliyorum..
damaktadı

Adsız dedi ki...

Valla ağzının tadını bildiğin kesin

www.edasuner.com

Hakkı Arıkan dedi ki...

Eda hanım, güzel yorumunuz için teşekkürler. İlginizi çekerse, dileyenleri e-mail haber listeme üye yapıyorum. hakkiarikan@gmail.com adresine bir talep e maili atmanız yeterli.

homosapiens dedi ki...

bence kebaplarindan daha guzel tatlilari. baklavanın üzerine bıçagı getirince hışşşşşşşşş diye ses cikariyor. superdi. daha o kadar iyi baklava yemedim. yani soyle soyleyeyim karakoy gulluoglu ile kiyaslayayim. Imam Cagdas 1. ise onlar 10. falan ve arada kimse yok, yani daha ben yemedim.

bu arada kebap icin mardin de bir yer soyleyeyim; Rido kebap evi. kesinlikle 1 porsiyon soyleyin. 1 porsiyon dedikleri sey 3 şiş kebap oluyor ki super tadi. yanliz baharda yemek lazim, malum yorenin etleri daha lezzetli iken.

homosapiens dedi ki...

bu arada hatay'dan bir yer soyleyeyim. sultan sofrasi.yöresel tüm yemekleri yapiyorlar, gunluk menu yok, o donemde ne sebze, meyve, bakliyat varsa ona gore menu yapiliyor. super diyebilirim. bazen aksama az çesit kaliyor dikkat etmek lazim, cunku yerli halkin cok gittigi bir yer. biz burayi kesfettigimizde gezimizi sirf burasi icin 2 gun uzattik, sabah ogle aksam buradan cikmadik.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Sevgili Blogger Umama, Mardin'den Rido kebap ve Hatay'dan Sultan sofrasının yeri hakkında biraz daha ayrıntı verirseniz sevinirim, arayanlar daha kolay bulacaktır. Yoksa taksiciye isimlerini söylediğinizde kolayca bulunabilecek yerler midir?

Sndrfknella dedi ki...

Yıllar önce klasik GAP turu dönüşü uğrayıp hem kebaplarının hem de tatlılarının tadına bakmış şanslı fanilerden bir olarak "Offff" diyorum, "Offff" :)

Bu arada henüz tüm yazılarınızı okuyamadığım için eğer daha önce yazıp yazmadığınızı bilemediğim salaş fakat bence İstanbul'un en iyi kebapçılarından Yusuf Usta'yı bir denemenizi öneririm. Son derece kitsch bir atmosfer, zevksiz servis takımları fakat önden servis edilen leziz fındık lahmacun ve peynirli pidenin üzerine el kıymasından yapılmış muhteşem kebaplar... Emin Ali Paşa Caddesi'nde, Suadiye Lisesi'ne çok yakın. Çukur diye de geçiyor adı bildiğim kadarıyla :)

Ağzınızın tadı her daim yerinde olsun :)

Hakkı Arıkan dedi ki...

Sndrfknella, tarifinize göre Yusuf usta benim kriterlere uyuyor görünüyor. Denenecekler listesine aldım ;)

Adsız dedi ki...

yani ben genelde baklava yediğim için çok beğendiğim bir yer ve o baklavadan daha güzelini yemedim.ben urfada okuyorum.urfadaki arkadaşlarada getirdim çok beğendiler.tavsiye ederim.hala yemediyseniz ayıp etmişsiniz demektir.herkese selamlar yorum.ben ersan

Hakkı Arıkan dedi ki...

bir urfalı da imam çağdaş'ı beğenmiş ise demek adres doğru!

Adsız dedi ki...

Birkaç yıl oluyor İmam Çağdaş ta baklava yiyeli. Normal dikdörtgen baklavanın dışında bir de özel baklavası var kare...Yerken biraz ısıtın ve buzdolabına asla koymayın diyorlar...Bir tek zararı var..İstanbula dönünce bir daha baklava yiyemiyorsunuz...Ben oradan yollarlar mı diye google da ararken buldum sizi..daha da arayacağım..Baklava seviyorsanız yemeyin.Sonra çok fena takılıyorsunuz.:)

Hakkı Arıkan dedi ki...

Rakela, bildigim kadari ile Istanbul'a siparis yolluyorlar. Blogdaki kartvizitden telefon numaralarina ulasabilirsiniz. Baklavasi bence de gercekten harika ama Istanbul Karakoy'deki Gulluoglu'nu da yabana atmamali.

Adsız dedi ki...

imam çağdaş denirse önce bi durmak gerekiyo,hele küşneme eti süpper bişi,bi antepli olarak imam çağdaşla gurur duyuyorum damak tadmızı en iyi şekilde ifade etmiş,ayrıca tatlı menüsüne gelince imam çağdaşta fıstık ezmesinin yerini hiçbişi tutamaz deneyin ve bide öyle kara verin

Hakkı Arıkan dedi ki...

Eda hanım, diğer Antep kebapçısı önerim Halil usta konusunda ne düşünüyorsunuz?

Unknown dedi ki...

püffffffff

denildiği kadar lezzette yok beeeee

Adsız dedi ki...

ılıca kasabası real_life bayram
imam çağdaş deyin ce güzel bir ziyafet çekmek aklıma geliyo arkadaş lar tavsiye ederim k.maraş dondurması G.ANTEP antep fıstığı ezmesi

Adsız dedi ki...

tekkelımeyle harıka.. hele o fıstık sarması yokmu mutlaka deneyın özellıkle yaslılar anladınız sız onu..

Adsız dedi ki...

imam çağdaş da alkol servisi yapılıyormu?

Hakkı Arıkan dedi ki...

Alkol bulunmamakta.

Adsız dedi ki...

iskenderunluyum ama en kısa zamanda antebe gidip imam çağdaşa uğramalıyım

özer dedi ki...

ben bir gaziantepli olarak gaziantep dışında dört dörtlük bir baklava yemenin mümkün olmadığı kanısındayım sebebine gelince gaziantepte üretilen baklavalar yalnızca karataş dediğimiz taşfırında çıkarılmaktadır matador fırın kullanılmamaktadır bu taşfırın da volkanik taş olmakla beraber yalnız antepte bulunmaktadır ben şahsım gaziantepteki baklavacıların fırınını yapan taş fırın ustasıyım telefon:05427230300

Adsız dedi ki...

merhaba imam cağdaş süper özellikle havuç dilik fıstıklı baklavası kesinlikle tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

OOOOFFFFF OFFFF DAYANAMIYORUM YAA HEM HAMILEYIM HEM GURBETTEYIM BIRDE A$ERIYORUM CANIM BAKLAVA KEBAP HEPSINI ISTIYO AMA ELIME GECMIYO BEN NE YAPCAM GIDEMIYORUM TÜRKIYEYE BURDADA VARSA HAYIRSIZ KOCAM GÖTÜRMÜYO INTENETE GIRIP BAKTIKCA CIGERIM SIZLIYO ISTAHIM ACILIYOO ELIME GECMIYOOO :-(

Unknown dedi ki...

SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KEBAP VE TATLILARINIZ VAR. AMA NEDEN İSTANBULDA ŞUBENİZ YOK?:(

Adsız dedi ki...

İlk defa bir turla yarım gün gittiğim Antep'te İmam çağdaş'ı keşfettim,geçen ay 3 günlük gezimin tüm yemeklerimizi burada yedik, dönerken de tepsi tepsi baklava aldık, bence Antep'te üstüne kebapçı yok.
Hatay Sultan sofrası da başka bir muhteşem yer, yemekler yöresel ve süper lezzetli, mutlaka denenmeli. Merkezde köprü başına yakın herkes yerini bilir, ayrıca Ulu Camii yakınındaki Antik Otel'in kebapları da çok leziz.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Hatay sultan sofrasını farklı kaynaklardan duyuyorum, denemek gerekli belliki! Teşekkürler

Adsız dedi ki...

ben şu anda askerim imam çağdaş personeliyim herkezin gidip ordaki lezzeti tattamasını isterim

Adsız dedi ki...

yukarıdaki yorum benim orkun

Löplöpcü dedi ki...

Arkadaşlar haydin gözünüz aydın.
İstanbulda İmam Çağdaştan rutin olarak baklava getiren Arnavutköy'de bir pastane varmış. Şahsen ben gidip yemedim ama bilgileri aşağıdaki gibidir.

NELS PATISERRIE
0-212-2572222

Hakkı Arıkan dedi ki...

İstanbul Suadiye'de ki Günaydın Köftecisi de İmam Çağdaş'tan baklava getirtip satıyor, bilginize.

Adsız dedi ki...

acıkcası yorum yapmak az gelır ama sızımn ınternet uzerınden siperıs sıtenız yokmuydu yoksa benmı yanlıs bılıyorumm..... cevap gonderılsenız sevınırımmm..fatih_artut84@hotmail.com beklıyorumm

Hakkı Arıkan dedi ki...

Fatih bey yanlis biliyorsunuz, siparis ya da benzeri bir amacla kurulmus sitem yok.

ANANIN TENCERESİ dedi ki...

imam çağdaş baştacımız, lakin birde öyle et yedimki GAZİANTEP'de hala damağımda tadı duruyor desem yeridir merak ettiğinizi duyar gibibiyim...kızılay kan merkezi karşısında öyle bir güler yüz var ki burada yediğiniz kaliteli etin lezzeti cabası..uzun yıllar karşıyakada bu işe gönül verdikten sonra yeni yerinde MEHMET KÖR usta elinden tatmanızı tavsiye edrim...

Adsız dedi ki...

bende imam cagdaş personeliydim gercekten kebeb we tatlılar süper.personelede iyi bakıyolar...

Hakkı Arıkan dedi ki...

Bu son yorum ile "Çalışanların birçoğu da eski, 31, 18, 12 yıldır burada çalışan insanlar var ve hayatlarından gayet de memnunlar." tespitim de haklı çıkmış oldu :)

Adsız dedi ki...

:):) imam çağdaşı överken arkadaşlar birde halil ustayı katmışlar iyide etmişler açıkçası halil ustayıda geçmemek lazım,önce o meşhur salatasını yemeli arkasından da sen dur diyene kadar etin gelmeli en sonundada küşnemen gelmeli ohhhh beeee yarabbi şükür verdiğin nimetlere deyip kalkmalısın süpper süpper 1 numara antebim herşeyi ile.............:)

Hakkı Arıkan dedi ki...

Eda hanım tabii ki Hal,l Ustayı unutmadım ;) http://agzimintadi.blogspot.com/2007/04/gaziantep-kebaps-halil-mehmet-usta.html de yazısı

Adsız dedi ki...

müthiş iki lezzetin kopyalanamz ve tartışılmaz olduğu tek mekan imam çağdaş a teşekkürler

Adsız dedi ki...

ben meslegini bırakmış bir baklava ustasıyım iyi bir baklava ancak iyi malzeme ve işçiligin yanısıra aşırı dikkat ve titizlik gerektirir tabiri caizse O BAKLAVAYLA FIRINDA PİŞMEK gerekir bunu başaran TALAT USTA ve oglu BURHAN USTAYA vePERSONELLERİNE sonsuz saygılar sunarım.

Adsız dedi ki...

İmam çağdaş'ı bilmeyen baklavayı bilmiyordur bence.
Madem yemek severler gidecek güzel yerler arıyor.Yaptığımız göbeğin hakkını verelim.
Kebap Severler için.
İstanbul'da
Develi Samatya(A class)
Ucuz olsun iyi doyursun lezzeti o biçim olsun derseniz.Doyum ocakbaşı Horhor cad.Aksaray.
Büryan Kebabı ise Kadınlar pazarında Şeref Büryanda sabah sat 10'da taze taze tandırdan çıkmış olarak yiyin.

Adsız dedi ki...

İmam çağdaş'tan bir öğle yemeği ve ardından kuru baklava yedim 3 kg yanımda İstanbul'a getirdim. Ev halkı baklava sevmez,sayelerinde ben bir daha tadamadım. Günübirlik Antep'e gidip sadece İmam Çağdaş'tan yemek yiyip döneceğim.Tabiki dönerken taşıyabildiğim kadar kuru baklavayla. Sormak istediğim İstanbul'da İmam çağdaş'ın tatlılarını satan bir yer varmı acaba?

Hakkı Arıkan dedi ki...

İstanbul Suadiye Günaydın köfte'de İmam ağdaş baklavaları satılıyor ama bayağ fiyat farkı var.

Adsız dedi ki...

ben mustafa istanbul kartal soganlık mangal kebab da yedigim baklava bir harikaydı antepi istanbula getirmişler TEŞEKÜRLER MANGAL Kebab

torado dedi ki...

valla hakki dayi hep cagdas diyorsunuzda bizim istanbulda yedigimiz kusbasi ile hic farki yok gaziantepte kizlay kan merkz. karsisinda oyl bir lezzet var ki ayintap kebap mehmet usta harikalar yaratiyor simit kebabi kusbasisi birde acili kuslemesie diyecek yok isterseniz antep e geldigimde sizi davet edebilirim.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Torado, Ayintap kebap oneriniz için teşekkürler. Bir sonraki Antep ziyaretimde aklımda bulunduracağım.

recai dedi ki...

selamlar ben recai istanbulda yaşayan bir antepli olarak çağdaş ve halil ustaya hasretiz ben baklavada hasretimi gaziburma nın (pendikte)mamülleriyle gideriyorum hele bir şöbiyeti varki lezzetçilere tavsiyemdir dayıya saygılar

Hakkı Arıkan dedi ki...

teşekkürler recai bey, ben de şöbiyet hastasıyımdır, mutlaka deneyeceğim!

Adsız dedi ki...

Artık Eski Lezzeti Nedense Yakalayamıyor.Üç Haftadır Gidiyorum acaba benimmi ağzımın tadı yok diye HAYIR defalarca uyarmama rağmen restorant sahiplerini eski tadı tuzu kalmadı ya etten ya ustadan anlayamadım ama baklavaya diyecek yok artık bu İMAM ÇAĞDAŞ2a gitmeyeceğim.

nursel dedi ki...

slmmm ayy gazıantep e gecen haftasonu gelmiştik okul ile birlikte yemekleriniz çok güzeldi ya ellerinize saglık ya bide orda çalışanların elemanların resimlerini koyamazmısın ya lütfen ya

Yağız Kırkbudak dedi ki...

İmam çağdaş cidden en iyi restoran'dır gaziantepte ayran'ı kaşıkla içiceksin cidden yemekten sonrada tütün han'da nargile ve melengiç kahvesini içip evine gidiceksin sonra gece kalkıp güllüoğlu hotel'inin yanındaki sokakta gece hizmet veren seyyar kebapçıya gidiceksin 2.5 liraya ekmek arası kebap yiceksin of özledim.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Off Hakan bey naptınız valla ben de özledim :))

Adsız dedi ki...

Benzer yer ile ilgili bir başka yazı...

http://harbiyiyorum.blogspot.com/2009/08/gaziantepte-ne-yenir-ne-icilir-lahmacun.html

mehmet dedi ki...

ben imam çagdaşta çalıştım çok ii bir yer herkese tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

adresinizi ve tlf numaranızı bulmak oldukça zor oldu.size ulaşablmek için serviz yaptığınız kutuların üstüne adres,tlf numarası eklerseniz sevinirim.tesadüfen antep fıstıklı tatlınızı taa erzincanda yedim.mükemmel ötesi bişey.ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

BEN BİR GAZİANTEPLİ OLARAK SİZLERİN YERİNDE İMAM ÇAGDAŞ USTADAN BAKLAVA YİYECEM ARKADAŞLAR BİDE BAKLANIN TERSİNİ ÇEVİRİP YİYECEKSİN DAMAGINA DEYECEK ALTI TADI O ZMAN ÇIKAR LEZZETİNE DÜŞKÜN OLANLARA:))

bienal dedi ki...

İmam Çağdaş ve Gaziantep'te En İyi Nerede Yenilir?

Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://harbiyiyorum.blogspot.com/2009/08/gaziantepte-ne-yenir-ne-icilir-lahmacun.html

Adsız dedi ki...

ben ankaradan çetin ARSLAN sayın imam çagdaş baklavacısı özellikle
gerçekten sizleri ve sizinle beraber çalışan personelinizi taktir ve teşekkürlerimi sunarım ellerinize sagık mükemmel bir baklava ve çeşitleriniz var ben 2 sefer tatlınızdan ankaraya sipariş verdim ikiside süper bir tatlı idi derlerya imam çagdaş ekmegi ekmekçiye verecen bir ekmekde üste vereceksin diye ben buna derim ellerinize saglık çok güzel ve leziz teşekkür ederimmmmmmmmmmmm

Adsız dedi ki...

lütfen bu lezzeti istanbula taşıyın bır yerde istanbulda çaın en kısa zamanda beklıyoruz

Unknown dedi ki...

ben çok yakın dostumun tavsiyesi ile dün gittime üç değişik kebabını tatma fırsatı buldum beğendim fakat servis sunum rezalet garsonlar sanki mahalleden arkadaşı ile konuşuyomuş gibiydi,mezelere tek tek para almaları ayrı bir sıkandal,ezme si sıradan birinin yapabileceği gibiydi,baklavası çok kaliteliydi ama servi ve sunum antep misafirperverliğine yakışmıyacak kadar kötü ve kalitesizdi birdaha kesinlikle kebap yemek için gideceğimi zannetmiyorum...

Adsız dedi ki...

imam çağdaş sanırım hedeflediği parayı kazandığı için işe burnunun ucuyla bakıyolar adamı arıyorum 10 kg baklava istiyorum farklı adreslere her kg 10 lira kargo diyo kestirip atıyo kepazeleğin bu kadarı. selamunaleyküm diyorum telefonu açarken adam slm almıyo marka olmadan önce adam olsunlar..

ayrıca damak tadına gelince halil ustayla kıyaslamam abartmanın lüzümu yok arkadaşlar..

satamadıkları yemeklerin hepsini kendileri yiyor sanırım karınları çok doymuşş....

mete dedi ki...

maltepe carfourun orda dönerci ali müthiş adam 7 tane döner takıyo bitiyo sade döner yiyeceksiniz harika ayrıca sahilde kartala doğru giderken büyük erzurum sofrası cağ kebap süppeerr

mete dedi ki...

türkiyede çok kebapçıda kebap yedim imam çağdaş güzel ama halil usta antepte bir numaradır bilen bilir en meşhur en lezzetli et orda mükemmel sırf 39 milyona uçakla yılda üç dört sefer giderim

mete dedi ki...

antepte kebapçı halil usta bir numara gelir heleki küşnemesi ardından imam çağdaş baklavada ömer güllü ve imam çağdaş süper baklavayı ağzınıza ters koyup damağa yapıştırıp bekliycen eriycek ağızda tüm lezzeti yavaş yavaş alacaksın deneyin bak görün

Adsız dedi ki...

ben okul gezisiyle imam çağdaşta yemek yeme şerefine eriştim hala o tat o etin tatlının lezzeti damağımda.süper bence sırf o güzel yemekler için tekrar gitmeyi istiyorum ellerine sağlık hepsinin

Adsız dedi ki...

arkadaşlar istanbulda zaman zaman baklava aldığımız 2 ettik tabiiki bu davranış biçimi ayrı baklavacı var bunlar antepli diye bilinen yani baklavanın meşhur olduğu yerden istanbula gelmiş insanlar.ayrıca bu 2 işletme meşhur olmuş ticarethaneler.
şimdi;karı koca ayda bir veya iki kere baklava alıyoruz.fakat bir süredir herikisindede bir saygısızlık
bir seviyesizlik ve müşteriye karşı agresif bir davranışı bizzat müşaade ettik sonuç olarak kilosuna 40 tl verdiğimiz baklava lezzet olmaktan çıkıp zehir oldu şimdi size soruyorum bu yöresel veya genetik bir arızamıdır yoksa bireyselmidir
netice: biz artık baklava yemiyoruz çünki bu adamların bir yerlerinin artık kalkmasına malzeme olmak istemiyoruz saygılar

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle "leziz". Bu güne kadar tattığım en lezzetli baklava kuşkusuz... Kim tadına baktıysa nereden aldın diye sordu... Eğer bu baklavayı tatmadıysanız , siz daha önce baklava yememişsiniz demektir...

İnternetin yaygınlaşması ile yöresel lezzetlere ulaşmak çok daha kolay hale geldi.gurme market'i bu konuda önerebilirim. çok sağlam ve güvenilir bir site. gaziantep'ten 1 gün içinde yolluyorlar.

Unknown dedi ki...

Geçen yıl bende antep te yemiştim baklavalarını..hala tadı damağımda.. Bu lezzeti bir daha nerede bulurum diyordum ki gurme market te gördüm..Yok böyle bir lezzet diyorum

Adsız dedi ki...

geçen sene yedim ,lezzet konusunda iyi ama aşırı kalabalık,hele haftasonu sıra bekliyorsun,garsonlar kalabalığa yetişemiyor dolayısıyla sizinle ilgilenilmiyor ,adeta bir an önce kalkta yerine birini oturtalım diye bekleniyor,ben bu fabrika da üretim tezgahı durumundan hoşlanmadım bi daha gideceğimi sanmıyorum.

adamsın dedi ki...

takipçi satın alma seçenekleri ;

takipçi satın al
takipçi satın al